contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Jardiniera De La Fereastra Bucatariei 4-salvie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Salvie--Salviae


Este timpul perfect pentru cumpara seminte si a incepe sa-ti pregatesti jardiniera de la fereasta bucatariei, sau din balcon, de pe terasa sau din orice colt in care poti pune un ghiveci in care sa cresca o planta aromata.
Semintele de salvie sunt sferice si usor de plantat. Planta formeaza o mica tufa cu frunze frumoase, colorate in verde, dar cel mai interesant este faptul ca au un model in relief pe frunze, care o face foarte decorativa si ii da o tenta sidefie culorii. Este suficient sa iti treci degetele pe suprafata frunzelor si mirosul distinct iti ramane pe mana.
Plantezi semintele in pamant in martie-aprilie, uzi regulat si ai sa vezi ca in scurt timp vei avea salvie. Are o aroma puternica, asa ca merge bine cu carnea de porc, miel sau oaie. Eu am folosit-o si pentru ceai, asa verde cum era, in infuzie. Iata cateva din utilizarile salviei, respectiv a frunzelor de salvie in infuzie:
Uz extern:
• favorizeaza procesul de epitelizare, contribuind la sanatatea si integritatea tesutului epitelial (deci te poti spala cu ceaiul de salvie pe rani ce incep sa se vindece)
• diminueaza procesele inflamatorii la nivelul cavitatii bucale (daca ramai in pana de apa de gura poti folosi ceai de salvie)
• elimina transpiratia, inlatura mirosul neplacut al acesteia (ca si apa si sapunul) si revigoreaza zonele tratate (nu m-as lasa doar in baza ceaiului, as folosi un deodorant cu siguranta)
Uz intern:
• contribuie la normalizarea functiei digestive prin stimularea eliminarii gazelor, a secretiei si eliminarii bilei, reducerea simptomelor asociate fenomenelor dispeptice
• diminueaza sau inhiba secretiile glandulare, determina scurtarea perioadei de lactatie, elimina transpirati abundenta( daca o fi la vara cald ca si vara trecuta si daca stai in piscina cu ceai de salvie, tot transpiri, te asigur)
• normalizeaza menstrele sub aspectul periodicitatii si a manifestarilor hemoragice
mareste rezistenta organismului fata de agresiunea factorilor externi
Tips
Chiar arata bine in ghiveci sau jardiniera fiind o planta foarte decorativa.
Busuioc italian
Cimbrisor sau cimbru salbatic
Lamaita-melissa officinalis



Articol recomandat de fantasia-gourmet.blogspot.com