contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Jardiniera De La Fereastra Bucatariei 3

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Busuioc


Busuiocul italian este o planta care creste fara mari fasoane, sadit direct in jardiniera pe la sfarsitul lui februarie, udat regulat si scos afara cand vremea se incalzeste, pe la sfarsitul lui martie-inceputul lui mai.

Busuiocul italian, adica cel cu o frunza mai mare, nu ca cel folosit la noi in biserica, este subtil aromat si se foloseste cu mare succes in combinatiile cu rosiile in sosuri sau in salate.
Este foarte decorativ si daca nu rupi firul, ci culegi doar frunzele, ai busuioc tot anul.
Eu am pantat 3 feluri de busuioc: busuioc genovez, busuioc napoletan si un busuic rosu, denumit red opal.


Semintele le-am luat din diverse supermarketuri, dar cele de origine italiana am constatat ca au fost de foarte buna calitate. Busuiocul rosu-pe asta l-am gasit in bricostore- nu este atat de aromat, dar este foarte decorativ, asa ca nu ezitati sa il plantati.


Ce mi s-a parut foarte amuzant a fost ca atunci cand ieseau din seminte, plantutele mici de busuioc aratau e parca erau plante exraterestre! Foarte amuzante aceste plantute!


Toate felurile de busuioc pot insoti sosuri pentru paste, supe de rosii, carne sau salatele.
Ceea ce imi place la busuioc este ca este si foarte decorativ, mai ales la fereastra bucatariei.
Salvia
Cimbrisor sau cimbru salbatic
Lamaita-sau melissa officinalis



Articol recomandat de fantasia-gourmet.blogspot.com