Jamie S Ministry Of Food + Conopida Gratinata
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiind o carte pentru cei care isi iau avant sa fiarba primul ou si sa fiarba pentru prima oara paste, n eram sigura ca e tocmai ce imi trebuie mie, dar am fost mai mult decat placut impresionata la prima rasfoire, si m-a cucerit din ce in ce mai mult la rasfoirea a2a si a3a.
Gasesti in ea o multi de informatii basic, excelent organizate, despre chestiile esentiale dintr-o camara ideala sau despre echipamentul esential in bucatarie. Exista o sectiune cu paste rapide, una cu salate, una cu mancare indiana si cu sosorile de baza (vindaloo, tikka, korma), fiecare cu reteta lui, o sectiune cu breakfast, de la micul dejun englezesc pana la granola, si un capitol foarte simpatic care iti povesteste despre the perfect roast chicken/pork/beef/lamb.
All in all, o carte grozaza, plina de retete la indemana, excelenta pentru incepatori intr-ale bucataritului, dar si pentru cei cu mai multa experienta printre cratite si tigai.
(eu am luat-o de pe Amazon.co.ukm cu 15 lire + 4 lire shipping-ul ;)
Prima reteta incercata a fost o conopida gratinata, care a iesit minunat, we had seconds and thirds, atat de mult ne-a placut. Pregatirea dureaza 10 minute si apoi mai ai de asteptat inca vreo 30 de minute pana sa pui bunatatea pe farfurie.
Intai si-ntai, se pune apa la fiert intr-o oala incapatoare + conopida (spalata si desfacuta in buchetele) si se fierbe timp de 5 minute. In timpul asta faci un sos din 300ml smantana lichida, 5 fileuri de ansoa maruntite, 1 ou si niste cascaval ras (cheddar ar fi ideal).
Smecheria este insa pasul urmator: pui in robotul de bucatarie 2 felii de paine rupte in bucati, cateva felii de bacon afumat, putin ardei iute si 1/2 legatura de patrunjel. Se mixeaza totul pana rezulta niste firimituri fine, aromate cum nu se poate mai bine.
Se unge o tava cu unt, se arunca in ea conopida oparita si scursa bine, 2 cepe verzi tocate, se presara cu niste sare si piper, apoi se toarna deasupra sosul de smantana si la final, firimiturile de paine + cateva rosii cherry injumatatite, doar asa, de culoare ;) Totul se coace timp de 25-30 de minute, pana devine aurie si rumena, iar firimiturile de paine se transforma intr-o crusta crocanta si delicioasa - o sa va bateti pe crusta asta, va promit!