Jambon De Porc Suculent Cu Garnitura De Fasole Verde Aromata
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cat de curand o sa revin si cu impresii din locurile strabatute de mine in aceasta vara.
Va salut si ma intorc bucuroasa in locul unde ma simt atat de bine!
Pentru acest inceput de toamna va propun o reteta care aduce aplauze la scena deschisa,mai ales din partea barbatilor!:)
Ingrediente pentru jambon :
jambon de porc cu os si sorici
fulgi de usturoi
chilli uscat
cimbru
piper
sare
Prima varianta de gatire (ca in foto) :
Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora.
Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare,acoperita cu folie de aluminiu,apoi o intoarcem si o lasam descoperita la foc mediu 45 de minute - 1 ora,depinde de grosimea feliilor.
A doua varianta de gatire:
Carnea aromata se gateste pe gratarul incins pentru 5 minute,dupa care se continua gatirea la cuptor incins pentru inca 10 minute la 170 de grade.
Este cu adevarat delicioasa !
La garnitura ...niste fasolica verde trasa in unt, cu rosii si mirodenii :
600 de fasole verde,decongelata
2 rosii mici taiate cuburi
2 fire de usturoi verde sau 3 catei
2 linguri de unt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
fulgi de ardei iute
sare si piper
patrunjel
Intr-o tigaie incapatoare,topim untul si adaugam usturoiul tocat marunt.Il calim putin,adaugam fasolea verde si rosiile .O asezonam cu sare si piper.Acoperim tigaia cu capac si o lasam 8-10 minute.Presaram fulgiii de ardei iute si coaja rasa de lamaie,amestecam usor si servim cu jambonul suculent .
Mai mare bucurie cand pui asa ceva in gura...cand gusturile se aduna....pofta buna! :)