Jalapeños Umpluti Cu Branza
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Cînd si cînd cumpar acesti jalapenos umpluti cu brînza,dar congelati si îi coc eu.Îmi plac foarte mult,dar mi-e lene sa-i fac,
si cum îi manînc doar eu,preferam sa-i cumpar.Azi m-am hotarît sa mi-i fac eu si nu-mi pare rau.Au iesit deliciosi rau!
I-au placut si sotului,asa ca de-acum nu mai cumpar.M-au pierdut aia din industria jalapenosilor umpluti! :D
Ce-i drept,prepararea acestor ardeiuti umpluti necesita ceva munca.Rezultatul însa,este extrem de satisfacator,deci merita!
- 10 jalapenos
- 100 g brînza cremoasa(philadelphia de ex.)
- 1 galbenus de ou
- sare
- 1 ou întreg
- pesmet
Cel special pentru curatat pielite.Cu cel fara dinti de curatat cartofi,nu merge.
Am taiat ardeii în jumatate si i-am curatat de seminte si pielitele din interior.
Brînza am amestecat-o cu un galbenus si putina sare,pîna am obtinut o crema fina.
Cu aceasta crema am umplut jumatatile de jalapenos,folosind o lingurita mica.
Am dat ardeii umpluti prin oul batut.
I-am tavalit usor prin pesmet.
Apoi i-am asezat pe o tava cu hîrtie de copt si i-am dat în cuptorul neîncalzit,fixat la 200°C.
Am uitat sa-l preincalzesc,si voi ramîne la metoda asta,pentru ca au iesit foarte bine.
I-am lasat la copt pîna s-au rumenit usor deasupra.A fost suficient.
Cei pe care-i cumparam,aveau un dip rosiatic cumva translucid cu gust de ardei,
care nu îmi placea deloc.Pentru ca vroiam sa îi înmoi si eu în ceva,cît s-au copt
ardeiutii mei,am inventat un sosulet rece,care a mai iesit si tare bun! :D
- 2 linguri crema de brînza
- 1 iaurt
- 2 linguri lapte
- cîteva pistile de sofran
- 1 lingura pasta concentrata de rosii
- erba cipollina tocata
- sare
asa ca am pus o lingura,si asa a iesit perfect/adica pe gustul nostru.
Am înmuiat pistilele de safran în lapte fierbinte(la MO),am strecurat laptele,
apoi am facut sosul rapid,amestecînd bine toate ingredientele ,pîna s-au omogenizat.
Notite:
-aveti grija în timp si dupa ce curatati ardeii.Nu va atingeti la ochi,nas...niciunde!
-daca aveti vreo zgîrietura la degete,folositi manusi la curatat
-dupa curatare,spalati-va mîinile foaaarte bine cu apa calduta si detergent de vase/sapun
-atît la curatat,umplut,cît si tavalit prin ou si pesmet,trebuie lucrat usor cu atentie,pentru ca în toate fazele se rup,sau se deformeaza foarte repede
-cine nu-i vrea cu dip,cred ca o salsa cruda din avocado,rosii,ceapa...etc,ar merge perfect