Iutata
Sursa Iutata
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am mai zis eu ca-mi plac tare mult mancarurile picante,acum vreau sa va si arat o iutata,pe care eu am mai preparat-o si in anii trecuti,numai ca nu am avut ocazia sa o si pozez.Cui ii place mancarea picanta,ar trebui sa o incerce neaparat!
Ingrediente:
-500 gr ardei iuti
-1 kg de ceapa
-1 l de otet(eu am pus ce me-a ramas de la gogosari)
-4 rosii mai mari
-sare am pus mai putin,pentru ca ,otetul avea deja
Mod de lucru:
Ardeii se spala si se taie rondele.Ceapa curatata,se taie pestisori.Rosiile se curata de coaja si se taie cubulete,nu prea marunt.
Vreau sa va mai spun,ca dupa ce a-ti taiat ardeii,ii treceti prin jet de apa,ca sa se mai elimine din seminte.
Se amesteca toate legumele,se pun intr-o cratita si se toarna otetul,peste (chiar daca nu a cuprins tot amestecul,nu are nimic,lasam asa).Se pune la fiert,la foc domol,pana lichidul scade mai bine de jumatate.Asa fierbinte se pune in borcane,capsam si punem la camara.Daca vreti ca iutata voastra sa aibe si un sos,puneti mai multe rosii!Iutata asta este preferata mea!