Italian Party
Sursa Italian Party
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Desi in ultima vreme am fost prinsi cu o gramada de treburi si am cam neglijat gatitul, in weekend am reusit sa pregatim o masa cu specific italian, cu ocazia vizitei unor prieteni. Am optat pentru retete simple, adica am inceput cu un platou de antipasto, am continuat cu o pizza alla mortadella si am incheiat dezmatul cu o panna cotta cu aroma de lamaie. Intre toate astea am intercalat si cateva reprize de catan, aprig disputate de toti participantii... bine, poate mai mult de unii decat de altii :))
Pe platoul de antipasto am pus:
- cateva fasii de prosciutto crudo
- masline
- felii de mozzarella
- ardei copti
- rosii
- ciuperci marinte
- vinete si dovlecei la gratar
Haideti sa va spun cateva cuvinte despre ardei, dovlecei si vinete.
Am ales cativa ardei si gogosari frumosi pe care i-am aruncat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Am pus tava la cuptor, la vreo 180 de grade, si la fiecare 15 minute am invartit ardeii pe alta parte, pana cand s-au facut. I-am lasat apoi intr-un vas cu capac vreo jumatate de ora, sa se mai raceasca, iar apoi i-am curatat super simplu de coaja si samburi. I-am rupt fasii lungi si subtiri pe care le-am stropit cu ulei de masline, otet balsamic, putina sare si sunt gata de pus pe masa :)
Vinetele si dovleceii au fost taskul lui Robert, pentru ca el e the grill master :) Am folosit niste legume foarte crude, fara samburi, pe care le-am taitat fasii foarte subtiri cu ustensila de curatat coaja. Le-am prajit pe gratarul pentru aragaz vreo cateva minute pe fiecare parte, fiind atat de subtiri s-au facut imediat. Peste legumele prajite am pus ulei de masline, ofc, un pic de sare si oregano.
Partea cu ulei si oregano s-a repetat si la rosiile taiate pe jumatate sau sferturi, si la feliile de mozzarella.
Si uite cum in cateva minute de munca propriu-zisa in bucatarie se rezolva un platou (de fapt 2) de aperitive super bune :)
Revin cu restul retetelor ASAP!