contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Isteria... Sufoca Si Manipuleaza Romania

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Știu de pe acum, că foarte mulți oameni (mai sensibili, ca să zic așa) vor avea reacții dure la adresa mea pentru postarea aceasta. Promit să public toate comentariile lor, dacă sunt pertinente și dacă nu sunt pline de înjurături și amenințări (așa cum de altfel, primesc tot timpul pentru articolele mele, și unde sunt făcut criminal, satanist, diavol, jigodie etc. pentru că împușc bietele animăluțe...).
Pentru că vreau să public și alte păreri pertinente sau comentarii cu dovezi solide, dacă am sau nu dreptate, despre acest caz (de fapt, cazuri au fost mai multe, dar abia acum a avut o ascensiune puternică și un impact mai mare asupra publicului).
Și acum să spun despre ce e vorba:
Acum câteva zile, pe o rețea de socializare, a apărut o imagine.
(Este imaginea de mai jos!)

Și după publicarea și comentarea (deloc justificată, dar plină de ură) a născut pe internet o isterie totală.
Respectiva postare, a adunat (ca să zic așa) peste 5.500 de distribuiri, peste 1.700 de comentarii (doar la postarea originală) până la ora la care scriu acest articol, dar si peste 760 de ”like-uri”. Și sunt convins că aceste ”like-uri” nu au fost date în sensul că apreciază că acele animale au fost împușcate în mod legal, nu, ci pentru că apreciază ”veninul” cu care a fost scrisă această știre.
Nu vă pot spune, câtă ură și amenințări sunt în aceste comentarii, desigur postate de exact acei oameni care nu cunosc Legea Vânătorii. Sau în general, a oricărei Legi din România. Poate că sunt exact tipul de români care m-au înjurat și m-au amenințat și pe mine prin intermediul comentariilor pe blog! Nu pot să afirm cu tărie că nu-mi plac animalele (am avut câini, pești exotici, pasări exotice și îmi plac foarte mult câinii de vânătoare - animale deștepte și ascultătoare). Dar nu pot să-i înțeleg pe cei care, toată ziua bunăziua stau cu câinele în bot și-l pupă sub coadă (ca să mă exprim așa)! Pentru mine acești oameni parcă nu-s normali!

Dar să revenim la acei câini, pentru că, autoarea articolului a specificat cu mânuța ei următorul mesaj:
Câinii erau câini de oi, rasa Ciobănesc Caucazian și Ciobănesc de Asia, .... , erau în pădure cu oile împreună cu ciobanul....”
Ei bine, tocmai la această precizare vreau eu să fac un comentariu! Și asta pentru că, tot în acel comentariu apar următoarele precizări (pentru necunoscători, desigur):
Au fost sezizate Protecția Animalelor și Direcția Sanitar Veterinară care ne-au spus că este interzisă cu desăvârșire împușcarea câinilor (zău măi fraților? de unde le scoateți voi așa, din burtă, nu vă consultați cu un avocat în domeniu???), Ocolul Silvic și Judecătoria iar împotriva criminalului vom depune plângere.
Vrem să facem public acest incident pentru ca oamenii cu influență să nu mai comită crime contra animalelor doar pentru că nu îndrăznește nimeni să ”se atingă de ei”. Știrea a fost difuzată la ProTV (alți necunoscători și mincinoși ai românilor), pe un post și ziar local din Bacău, iar mâine la Canal D.”

Vreau să vă arăt, ce prevede Legea 407 din 9 noi 2006 (Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic), la Art. 19, alin. 3 si 4:
(3) Pisicile şi câinii sălbăticiţi sau hoinari găsiţi pe suprafeţele fondurilor de vânătoare se împuşcă fără restricţii şi fără obligarea la despăgubiri, iar fapta nu constituie infracţiune.
(4) Pisicile şi câinii care sunt în situaţia prevăzută la alin. (3) se împuşcă de către personalul de specialitate al gestionarului fondului de vânătoare sau de vânători, cu ocazia acţiunilor organizate în acest scop, la care participă şi personal de specialitate al gestionarului sau cu ocazia vânătorilor organizate.
Iată aici textul de Lege și prevederile Art. 19
Câine ciobănesc cu jujeu
Se pare că stimata doamnă care face plângeri peste plângeri la anumite foruri, NU CUNOAȘTE deloc legea. 
Iar posturile de televiziune și ziarele la care a scris, i-au promovat ”mizeria” pentru a înrăi oamenii între ei, în loc să le explice logica acestei situații, în conformitate cu Legea, fie că le place fie că NU!

Hai să vedem care e treaba cu un câine ciobănesc:
Dacă pe un fondul de vânătoare, un cioban are un câine (ciobănesc sau nu) care nu poarta jujeu - sau jujău dupa unii - (acel băț atârnat de gât), câinele e considerat "sălbatic". Trebuie să specific, că un cioban are dreptul la cel mult 3 câini ciobănești (toți cu jujeu). Restul e considerat în afara legii (păstoritului, că nu știu exact cum se numește), dar de care ciobanii, vânătorii și reprezentanții Ocolului Silvic, o știu!

Definiția jujeului, conform DEX este: jujéu (jujéie), s. n. – Bucată de lemn atârnată la gâtul câinilor pentru a-i împiedica să alerge după vânat...Iată aici definiția!

Din poza postată pe internet, se vede clar că acei câini, nu au nici un jujeu la gât! Deci erau considerați clar ca nefiind în conformitate cu Legea Păstoritului. Și ciobanii îi expuneau cu bună știință la pericolul de a fi împușcați de reprezentanții legali. Fapt care s-a și întâmplat, după cum s-a comentat situația!
Așa că, cu regret anunț... nu trebuie să vă mai văitați, să înjurați să blestemați sau să amenințați cu închisoarea (oare voi puteți hotărâ dacă cineva merge sau nu la închisoare? Sunteți mai presus de Lege?) de astfel de situații.

Nu știu cum să atrag atenția asupra celor, care fac un imens scandal când e vorba de împușcarea animalelor sălbatice, în conformitate cu legea și în condițiile impuse de ea și că nu dau nici o atenție la ce se întâmplă în jurul lor, când e vorba de cărnița (de pui, porc, vită, miel etc.) pe care o cumpără de la magazine în general și cu multă dragoste și bucurie o pregătesc pentru soți, copii, musafiri!
Și ca să le atrag atenția, doresc să vizioneze acest mic filmuleț:



PS
Ciobanii noștri, fără frică acum de rigorile legii, au scos jujeul de la gâtul câinilor, special ca să le vâneze puii de iepuri, de căprioară, de fazani, de potârnichi și alte păsări în perioadele de prohibiție sau vânat ocrotit pe toata perioada anului. Se spune chiar că ciobanii noștri mănâncă mai multă carne de vânat decât vânătorii, fără să dea socoteală pentru asta.
De fapt, eu îi consider braconieri fără pușcă.
Hmmm, dacă stăm și ne gândim, oare câinii ciobanilor, ce mănâncă pe lângă stână? Brânză și lapte de oaie? Sau poate Pedigree, Royal Canin, Happy Dog, Purina, Hills, Bosch etc. etc.? N-aș crede! Atunci oare ce? Mai gândiți-vă!
Și mai gândiți-vă ce ați face, dacă o foarte apropiată rudă sau prieten de-ai Dvs., a fost atacată și sfâșiată de o haită de câini vagabonzi!
Atât... deocamdată!


CU STIMĂ, 
AL VOSTRU