Işlere
Sursa Işlere
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- pentru blat:
15 linguri ulei, 15 linguri de lapte, 10 linguri de zahăr, 1 linguriţă de praf de copt, 300 gr făină.
- pentru cremă:
o jumătate de litru de apă, 5 linguri de făină, 2 gălbenuşuri de ouă, 100 gr unt, 5 linguri de zahăr.
Mod de preparare:
Într-un castron mare se pun toate ingredientele pentru blat, se amestecă şi
se formează o cocă.
Se rulează cu ajutorul unui sucitor pe o suprafaţă de lemn tapetată cu făină.
Cu un pahar mic de ţuică se fac rondele din aluat, care se pun într-o tavă şi
se dau la cuptor, la foc potrivit, până baza lor devine rumenă.
Se scot într-un bol şi se lasă la răcit, la temperatura camerei.
Se pregăteşte crema, astfel:
Într-o oală se pune apa la fiert.
Între timp, într-o cratiţă, se separă gălbenuşurile de albuşuri şi gălbenuşurile se freacă împreună cu zahărul şi făina.
Între timp, într-o cratiţă, se separă gălbenuşurile de albuşuri şi gălbenuşurile se freacă împreună cu zahărul şi făina.
Se adaugă untul şi se amestecă.
Se pun lingurile de făină şi
şi se omogenizează.
Compoziţia pentru cremă se toarnă în cratiţă, când apa clocoteşte. Se lasă la fiert, la foc mic, amestecând din când în când, până se îngroaşă.
După îngroşarea compoziţiei, se stinge focul şi se umple câte două rondele de blat cu crema fierbinte. Se lasă la răcit peste noapte, NU în frigider. Dacă doriţi se poate adăuga glazură de ciocolată deasupra.
Se servesc reci, ca desert.
Poftă bună!