Isler Creativ Cu Spuma De Ciocolata Si Cafea
articol scris de klausburger.blogspot blog klausburger.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prajiturica rapida, pe care o puteti face din ceea ce va ramane in frigider ca urmare a prepararii altor bunatati de Sarbatori.
In cazul meu asa a fost. Imi ramasesera vreo 8 albusuri, niste ciocolata, frisca si cocos. Insuficiente toate pentru vreo prajitura dedicata, totusi suficiente pentru a crea ceva nou si atragator.
Asta in conditiile in care, prajiturica asta trebuia sa ajunga pe masa unei prietene care imi pusese niste conditii: sa aiba crema, dar sa nu fie crema, sa fie fina si usoara, spumoasa si totusi nu gretoasa. Si uite-asa am inventat un isler... altfel.
In cazul meu asa a fost. Imi ramasesera vreo 8 albusuri, niste ciocolata, frisca si cocos. Insuficiente toate pentru vreo prajitura dedicata, totusi suficiente pentru a crea ceva nou si atragator.
Asta in conditiile in care, prajiturica asta trebuia sa ajunga pe masa unei prietene care imi pusese niste conditii: sa aiba crema, dar sa nu fie crema, sa fie fina si usoara, spumoasa si totusi nu gretoasa. Si uite-asa am inventat un isler... altfel.
Isler creativ cu spuma de ciocolata si cafea
Timp de preparare: aprox. 1 ora
Nr. portii: 18-20 bucati
Ingrediente:
Pentru blat
8 albusuri
8 linguri de zahar
8 linguri de fulgi de cocos
3 linguri de faina
1 praf de copt
1 plic de zahar vanilat
Pentru spuma de ciocolata
100 gr ciocolata cu minim 55% cacao
300 ml frisca
1 plic de gelatina
Pentru glazura
100 gr ciocolata
1 lingura de unt
Pentru spuma de cafea
300 ml frisca
2 linguri de cafea instant sau cicoare
2 linguri lichior de cafea
Cum se face?
1. Bate albusurile spuma, adauga zaharul treptat, la final adauga faina, praful de copt si zaharul vanilat alaturi de fulgii de cocos si amesteca usor, prin rasturnare; pune compozitia intr-o tava de aragaz mare, in care inainte ai pus hartie de copt; lasa la copt pentru aprox. 25 de minute (in functie si de cuptorul tau);
2. spuma de ciocolata: topeste ciocolata pe bain marie si pana se topeste, bate usor frisca (sa nu devina o spuma tare ci sa ramana usor moale); pune gelatina la inmuiat si cand e ferma, topeste-o pe bain marie, amestec-o in ciocolata calda, apoi pune ciocolata cu gelatina peste frisca si toarna imediat peste blatul copt;
3. spuma de cafea: bate frisca spuma tare, adauga lichiorul de cafea si lingurile de cicoare ori de cafea instant; mai bate putin sa se intareasca dar sa ramana spumoasa, apoi pune crema intr-un pos;
4. taie blatul fie patrate, fie cu o forma rotunda de metal, taie-l in cercuri; decoreaza cu spuma de cafea si cu frunzulite de menta, ori bomboane de ciocolata, dupa preferinta.
Pofta buna!
http://feeds.feedburner.com/AventuriCulinare