contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ischoklad - Ciocolata De Gheata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceasta reteta este originara din Germania, insa este foarte populara in Suedia, fiind unul dintre dulciurile preferate de Craciun, atat de catre copii cat si de catre adulti. Deoarece este extrem de simplu de facut, neavand decat doua ingrediente, si nu necesita practic nici un efort, copii adora sa participe la "gatit".
Numele de ciocolata de gheata vine de la unul dintre cele doua ingrediente, untul de cocos. Acesta face ca ciocolata sa aibe o consistenta incredibil de fina, sa se topeasca mult mai repede in gura, iar atunci cand o mancam sa simtim ca este "ca de gheata" dindu-ne senzatia ca mancam ceva foarte racoros, chiar mentolat.
Pentru 40-50 de bucati am folosit:
- 200 gr ciocolata
- 75 gr unt de cocos
- forme de aluminiu

Din nou, nu am nici o idee daca unt de cocos se gaseste in Romania :( Daca se gaseste, se numeste Palmin (asa mi-au spus niste pasarele pe un forum).
Cicolata alba apare in poza mea cu ingrediente deoarece m-am dat erou si am zis ca fac de-amandoua. Nu a fost asa :) Insa da, se poate face ciocolata de gheata alba.
Se aseaza formele de aluminiu pe o farfurie/tava.

Ciocolata si untul de cocos se topesc la bain-marie.

Se toarna cu grija in forme.

Se dau la frigider pentru circa 2-3 ore.

Se topesc pur si simplu in gura!

Articol recomandat de poppy-planet.blogspot.com