Invartite Cu Cascaval
Sursa Invartite cu cascaval
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Saptamana trecuta eram disperata. Fii-mea s-a saturat de sandvisuri si a vrut sa-i pregatesc altceva ca
pachetel pentru scoala. Cum pusesem sa fac paine, m-am gandit sa impart aluatul si sa fac niste melcisori umpluti, doar asa ca test sa vad daca-i sunt pe plac. Nu va zic ca de cand i-am facut prima data ma tot innebuneste sa-i fac "pizza melc". :))Aluat:
- 500 g faina de grau
- 15 g drojdie proaspata
- 300 ml apa calduta
- 1/4 lgt sare
- 1/4 lgt zahar
- 30 ml ulei nerafinat de floarea soarelui
Umplutura:
- 250 g cascaval razuit
- 180 g pasta de gogosari
- 4 buc rosii deshidratate (taiate marunt)
- 1/4 lgt sare
- 1 lgt condiment de pizza (Fuchs am folosit eu)
In plus:
- 50-100 g faina pentru modelat
- 1 ou mic +1 lg lapte, pentru uns
Cum procedam:
1. Modul de preparare al aluatului il gasiti AICI.
2. Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam bine.
3. Dupa ce a dospit scoatem aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, formam un cilindru pe care il impartim in 12 bucati.
4. Intindem fiecare bucata de aluat, dandu-i forma ovala.
5. Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijloc si o intindem usor, lasand 1-2 cm liberi la margine.
6. Apucam aluatul dintr-o margine si-l rulam usor.
7. Luam un capat al ruloului si-l rotim astfel incat in final sa arate precum cochilia unui melc. Ascundem capatul ramas dedesubt.
8. Punem melcisorii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 10 min acoperiti cu un prosop.
9. Ungem melcisorii cu ou batut si ii introducem in cuptor pentru 25-35 min la 190 grade celsius, trebuie sa fie rumeni la exterior.
10. Dupa ce s-au copt ii scoatem si ii acoperim cu un prosop si-i lasam la racit.
:)) La mine n-au stat nici 5 minute ca au si tabarat pe ei si s-au manacat cat ai zice invartita. :))
Nota!
Puteti pune in umplutura sunca taiata marunt.
10. Dupa ce s-au copt ii scoatem si ii acoperim cu un prosop si-i lasam la racit.
:)) La mine n-au stat nici 5 minute ca au si tabarat pe ei si s-au manacat cat ai zice invartita. :))
Nota!
Puteti pune in umplutura sunca taiata marunt.