Invartita Cu Mere
Sursa Invartita cu mere
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Aluat:
500 g faina
250 ml apa
60 g ulei
1 ou
1 lingurita sare
Umplutura:
1 kg mere
4 linguri zahar
1 lingura unt
Scortisoara(optional)
Mod de preparare:
Umplutura:
Merele se curata,se spala,se stopesc cu zeama de lamaie si se dau pe razatoare.Se calesc impreuna cu zaharul si untul.
Se lasa la racit.
Aluat:
Din ingredientele aflate la temperatura camerei se face un aluat care se framanta 15-20 minute pana este perfect neted.Mai simplu este daca il puneti la masina de paine unde ese framantat foarte bine.Dupa framantare se lasa 20 minute sa se odihneasca.
O masa se unge cu ulei din belsuj.Aluatul se imparte in 2 bucati. Se intinde prima foaie cu sucitorul,cat se poate apoi se trage cu mana de toate partile si se unge cu ulei.
Pe margine se repartizeaza jumatate din umplutura si apoi se ruleaza foaia(prin ridicarea fetei de masa).
La fel se procedeaza si cu cealalta foaie. O tava rotunda se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza invartita.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute,la foc mare-mediu.
Se pudreaza cu zahar.