contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Invartita Cu Mere - Circular Apple Pie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
For english version, scroll down the page 


Eu sunt fan declarat al strudelui cu mere. Iubesc umplutura lui zemoasa si parfumata si mor de necaz cand imi cumpar cate unul care e plin de gris si mai stiu eu ce, orice in afara de mere! Am o dugheana preferata undeva pe Stefan cel Mare unde fac cele mai bune strudele din Bucuresti (dupa opinia mea de mare mancacioasa :)
In casa nu fac strudel, nu stiu de ce. Insa fac aceasta placinta invartita extrem de simpla, care se prepara super rapid, asa cum imi place mie si care e atat de aromata si de zemoasa ca as fi in stare sa o mananc pe toata odata.
Daca aveti rabdare si indemanare, puteti sa faceti foile chiar voi si sigur va fi si mai buna dar eu nu am asa ceva si nici timp pe deasupra :P
Invartita cu mere by raftul bunicii
Ingrediente:
un pachet foi placinta
2 kg mere 
2 lg suc de lamaie
2-3 linguri de zahar (mie imi place mai acrisoara, puteti varia dupa gust)
un pic de unt (sau ulei)
scortisoara, nucsoara, cardamom

Preparare:
Se dezgeata foile. Se curata merele de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se amesteca cu zeama de lamaie, zaharul si condimentele si se pun la calit in putin unt, pret de 5-10 minute, amestecand de 2-3 ori.Se lasa la racit.
Foile se intind pe masa, se iau cate 2 si se ung cu unt topit sau ulei, se adauga umplutura si se rasucesc formandu-se un sul. Tot asa se procedeaza pana cand se termina umplutura. Se unge o tava cu unt/ulei si se pun sulurile concentric (cum arata cochilia unui melc)
Se pune tava la cuptor la foc mediu pana cand prinde culoare pe deasupra. Se pudreaza cu zahar si se taie ca un tort.

Ingredients: pie sheets - 1 pack, peeled and finely choped apples - 2kg, lemon juice - 2tbsp, sugar - 2-3tbsp, butter, cinnamon, nutmeg, cardamom
Method:  Defreeze the pie sheets. Mix the apples with the lemon juice, sugar and spices and slowly cook them for 10 minutes in some butter. Set aside. 
Take 2 pie sheets, spread butter or sunflower oil over them, put some filling and roll. Do the same with the rest of the filling. Take a large greased baking pan and place the rolls in circle. Bake until golden brown.