contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Invartita Cu Mac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



"Nordul Bucovinei, temeinic tiparit de talpica austriaca, a ajuns sa-nvarta macul "pi moldoviniesti". "
Radu Anton Roman
Aluat
-3 cesti de faina
-2 oua+1 pentru uns
-1 lingurita drojdie
-2 linguri unt topit
-1 ceasca lapte caldut
-1 pahar zahar
-3 linguri ulei
-1 praf sare
Umplutura
-500 g mac
-1 ceasca zahar
-2 cani lapte
-2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
1.Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana abtineti o compozitie omogena si elastica.Se lasa la dospit in loc caldut 2-3 ore.
2.Se pregateste umplutura.Macinati macul si puneti laptele pe foc cu zahar si zahar vanilat.Cand laptele s-a incalzit adaugati macul macinat si amestecati pana se leaga.
3.Intindeti aluatul intr-o foaie mare dreptunghiulara si ungeti-o cu umplutura racita.Rulati foaia pe lungime, iar la final adunati-o sub forma de melc.Puneti-o intr-o tava de aragaz(iese mare), tapetata cu hartie de copt si ungeti-o cu ou batut.Se da 15 minute la 220 C, apoi 45 de minute la 180 C, acoperita cu hartie de copt.Se serveste rece.

comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com