contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Intre Gulas Si Tocana - Ceaunita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Asa de frumosi sint  cartofii  noi  incit  ma  tenteaza grozav   atunci cind ii  vad   pe tarabele  din piata .
M-am gindit sa fac o  mincare la ceaun cu  carne de  curcan, cartofi noi, morcovi proaspeti si zemosi, ceapa alba (noua, cruda), rosii proaspete  si  ardei grasi verzi, foarte   carnosi si  frumosi. 
Practic mincarea se situeaza intre  gulas si  tocana, probabil ca are un gust aparte find facuta intr-un ceaun de tuci emailat, gros si greu dar in acelasi timp este si destul de dietetica, fiind facuta cu  carne de curcan. 
Am undit ceapa intr-un pic de ulei de masline, am pus  carnea de curcan, s-a  undit si ea schimbindu-si culoarea, am pus morcovul , ardeiul gras si rosiile tocate, am pus boia de ardei, sare, piper, ardei iute, foi de dafin si o  cana de apa si  am lasat la fiert  acoperit, la foc mic si domol. 
Cind carnea a fost fiarta, am pus cartofii noi curatati si spalati si  am  lasat sa fiarba incetisor, pina ce cartofii au  inceput sa se sfarime.La acest moment,  mincarea  este deja ingrosata, a scazut suficient.
Se da la o parte, se  pun verdeturi tocate  (patrunjel, marar, frunze de telina si  leustean ) . Toate acestea  vor aroma atit de bine  ceaunita incit gustul este fabulos. Este singura  mincare in care pun toate verdeturile,  amestecate. 
I-am spus ceaunita pentru  ca , de regula,  o  fac la soba, afara, nu-i port grija, ceaunul isi face treaba, doar din cind in cind  se mai  pune cite un lemn  pe foc. 
Este absolut delicioasa, buna de facut cind ai musafiri  dragi, cu  care  vrei sa ai  la dispozitie mult timp  pentru povesti,  poate sta linistit pe post de  garnitura, pe linga un gratar  ceva mai  gras. 


Articol recomandat de danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com