Insalata Di Totano
Sursa Insalata di totano
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O salatica delicioasa, cel putin mie imi place foarte mult.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
- inele de totano (ruda apropiata cu calamarul
- o ceapa rosie
- o legatura de patrunjel
- o lamiie
- ulei de masline
- sare
In primul rind pun o poza cu individul numit totano (nu stiu cum ii spune in romaneste, daca cineva ma poate ajuta, multumesc anticipat), poza nu-mi apartine ci am gasit-o pe internet...
Dar sa revin la reteta, cum sotul mi-a adus o punguta cu inele de totan, am trecut la trebusoara sa fac salatica.
Am spalat inelele bine in apa, adica am schimbat apa de vreo 5 ori (cam exagerat as spune eu)... inelele sint gigantice, nu ca cele de calamar pe care am explicat aici cum le-am curatit, astea nu au avut nevoie de nimic.
Le-am pus in apa cu un pic de sare si le-am lasat la fiert timp de citeva minute, daca nu sinteti siguri ca e gata, prindeti unul cu furculita si gustati, ca daca fierb prea mult se intaresc.
Intre timp am taiat ceapa rondele si am pus-o intr-un castronel cu apa, ca sa iasa iuteala si sa devina un pic crocanta.
Am scurs inelele de apa, le-am bagat sub jetul de la robinet ca sa le racesc (adica mi-era foame si nu prea mai aveam rabdare), le-am taiat in trei-patru, depinde de marime, am adaugat inelele de ceapa, dupa ce le-am scurs de apa si le-am pus pe un prosop sa se scurga apa, am spalat si taiat marunt patrunjelul, am adaugat ulei si zeama de lamiie dupa gust si am amestecat bine ca sa fie totul condimentat.
Rapid si usor de facut, ca de mincat nu mai spun cum a disparut...
Pofta buna !