Insalata Caprese - Varianta De Post
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Insalata caprese (traducerea ar fi salata din Capri) este o foarte simpla salata de rosii, niste busuioc pentru un plus de aroma si felii de mozarella (de vaca sau de bivolita). Prin excelenta, aceasta salata figureaza in meniul italienilor ca un aperitiv, nefiind considerat un fel principal decat poate de mamicile dornice sa slabeasca (asa ca mine).
Pentru ca vroiam o salatica de post, am facut niste minuscule ajustari retetei originare. Pentru o portie sanatoasa, avem nevoie de:
rosii - nu am o cantitate clar stabilita, totdeauna decid "la ochi" in timp ce o prepar - pentru o portie folosesc cam 10 rosii cherry sau 3 rosii mari
branz tofu - doua trei felii de grosute pe care le tai patrate cat sa poata fi luate in varful furculitei.
1 fir de busuioc (stilul clasic) su alte verdeturi ce va plac. Eu am cumparat de la Billa o cutie cu vlastari de creson - cei ce se pricep mai mult ca mine, spun ca vlastarii sunt o adevarata mina de sanatate, acele mici plantute sunt adevarate bombe de vitamine si nutrienti.
ulei de masline - 1 lingura
un strop de otet balsamic
sare, piper
Rosiile spalate si taiate ca pentru salata se toarna intr-un bol, se stropesc cu ulei de masline, se potrivesc la gust cu sare, piper, putin otet. Adaugam si bucatile taiate de tofu, deasupra presaram verdeata (adica, in cazul meu, vlastarii de creson) , amestecam totul cu grija (ca sa nu zdrobim ingredientele) - asta pentru un plus de omogenizare si gata: avem o minunata gustare - nu pot sa spun ca tine de foame prea mult dar e gustoasa si plina de sanatate. Parol!