contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inlocuitor Delicios Pentru Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

2

Am incercat multe retete pentru inlocuitorul de smantana insa niciunul nu a fost pe masura asteptarilor. Nu mananc smantana normala pentru ca organismul meu respinge lactatele dar mi-e foarte dor de gustul acestora. Cand mama mi-a adus un borcanas cu minunatia de fata am fost oarecum sceptica. Am incercat-o intr-o ciorba de untisor si mi-a placut atat de mult incat am mancat-o pana la urma cu felii de paine, asa cum faceam cu versiunea animala. Gustul este atat de apropiat de cel al smantanii normale incat poate pacali si pe cel mai mare sceptic. Multumesc mamei mele pentru reteta!

Smantana vegetala din gris (rezulta 1kg )

  • 400 ml apa
  • 80 g gris de grau

Grisul se pregateste cu o seara inainte, intocmai ca un gris normal. Acesta trebuie sa aiba o consistenta tare, mai groasa decat budinca normala de gris.

  • 500 ml lapte de soia neindulcit
  • 80-100 ml ulei de floarea soarelui
  • aprox 2 l-te zeama de lamaie
  • sare dupa gust
  1. Grisul racit, laptele si sarea se mixeaza in blender, apoi se adauga ulei ca la maioneza si zeama de lamaie. Trebuie sa rezulte o smantana omogena, cremoasa si groasa, usor acrisoara.
  2. Se da la rece unde se mai ingroasa. Se foloseste exact ca smanatana normala: in ciorbe, tocanite, pe sarmale sau in deserturi, avand gust identic cu smantana normala.
  3. Termen de valabilitate: o saptamana, in frigider.

Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com