Inimioare Zambitoare
Sursa Inimioare zambitoare
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De Dragobete trebuie sa ne iubeasca fetele si ca sa ne si sarute, am facut Inimioare zambitoare impreuna cu mami. Credeti ca o sa-mi reziste cineva, oare?
Pentru mai multe poze din timpul prepararii, vizitati blogul lui Tudor, Micii bucatari.
Ingrediente pentru fursecuri:
420g faina,
200g margarina,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana,
20g cacao,
esenta de vanilie.
Pentru glazura royal icing:
un albus,
230g zahar pudra,
1-2 linguri zeama de lamaie,
colorant praf/gel rosu.
Reteta de fursecuri este aceeasi de la Catelusi si cateluse.
Margarina moale se freaca cu zaharul, pana la topirea acestuia. Se adauga smantana, galbenusurile, vanilia si se amesteca bine.
Apoi compozitia se imparte in doua: intr-una adaugam 220 g faina, iar in cealalta 200g faina si cele 20g de cacao.Se framanta doua bile de aluat care se dau la rece pentru o ora.Se intinde o foaie din ambele aluaturi si cu forma de fursecuri decupam inimioare.
Din aluatul alb am facut Inimioare zambitoare, iar din aluatul negru am facut Cutiutele inimioare.
Royal icing: am batut bine albusul, am pus treptat cate o lingura de zahar pudra, o lingura de zeama de lamaie sau chiar doua si am continuat baterea pana cand s-a intarit si ingrosat.
Apoi l-am impartit in castronase si am pus colorant pudra rosu, intr-unul, iar celalalt l-am lasat simplu, alb.Dar colorantul rosu, tot roz ciclamen mi-a iesit, ca de obicei...
Dupa ce s-au racit inimioarele, le-am dat cu royal icing roz si le-am lasat sa se usuce.
Apoi, cu glazura alba am facut ochisorii, doua puncte si gura, o paranteza.
Joaca de copii ;-)
Pentru mai multe poze din timpul prepararii, vizitati blogul lui Tudor, Micii bucatari.