Inimioare Dulci
Sursa INIMIOARE DULCI
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Da ştiu că anul acesta am încercat tot felul de fursecuri. Toate s-au dovedit a fi delicioase. Fiecare în felul ei: unele mai crocante, altele mai moi, altele crocante la exterior şi moi la interior. Am încercat din toate: cu cremă, fără cremă, cu gem sau fără, glazurate sau pudrate. Pe gustul fiecăruia. În arhiva virtuală am o adevărată colecţie, strânsă de-a lungul multor ani. Acum a venit rândul acestor inimioare.
Pentru aluat se foloseşte:
- 150 g făină
- 100 g zahăr tos fin
- 2 gălbenuşuri
- 80 g unt
- 50 g migdale măcinate
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Într-un castron se freacă zahărul cu untul moale. Se adaugă pe rând gălbenuşurile.
Făina se amestecă cu praful de copt, migdalele măcinate şi zahărul vanilat. Se adaugă la compoziţia de unt.
Se frământă un aluat potrivit de tare. Se formează o bilă care se înfăşoară în folie de plastic care se pune în frugider pentru 40 minute.
Pe planşeta din lemn se întinde o foaie subţire de aluat. Cu ajutorul unei forme speciale se decupează inimioarele
care se pun în tava teflonată neunsă (dacă folosiţi o altfel de tavă tapetaţi cu hârtie de copt).
Se dau la copt 10 - 12 minute.
Ingrediente pentru glazură :
- 300 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
- 2 - 3 picături colorant alimentar roşu
Pentru glazură se freacă albuşurile cu zahărul pudră până se obţine o compoziţie groasă, cremoasă dar fluidă. Se adaugă colorantul obţinând o glazură de culoare roz, cu care se ung inimioarele.
Peste glazură se presară migdale tocate. Se lasă să se usuce câteva ore sau până a doua zi.
Sunt bune chiar şi după 5 - 6 zile. Dacă mai rămân .