Inimioare De Martipan Cu Cirese Confiate Si Ciocolata
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu se putea sa nu fac eu niste inimioare ;-) Ador inimioarele!! Doar sunt simbolul iubirii, nu-i asa? Simbolul zilei de Valentine's Day si de Dragobete. Simbolul celor care iubesc zi de zi, nu asa cum prost a fost inteleasa ziua de 14 februarie, ca doar atunci ar trebui sa iubim. Nu, atunci celebram iubirea. Inca o data. Stiu, unora le e greu, dar trecem peste.
Inimioarele acestea sunt simple de tot, cu doar cinci ingrediente( din poza de mai jos, lipseste zaharul pudra).
Ingrediente:
150g martipan,
100g ciocolata neagra,
25g ciocolata alba,
100g cirese confiate,
50g zahar pudra.
Mod de preparare:
Presarati zahar pudra pe masa de lucru si pe sucitor, apoi intindeti martipanul.
Decupati inimioare, suprapuneti cate doua, apoi iar modelati in forma de inimioara. In mijlocul inimioarei presati cu buricul degetului aratator si puneti jumatate de cireasa confiata.
Sau cel mai simplu, puteti face bile din martipan, presati la mijloc si puneti o cireasa intreaga sau jumatate de cireasa, cum vreti.
Topiti ciocolata neagra pe bain-marie sau la microunde-30-40 de secunde, eu o verific din 10 in 10 secunde si amestec ca sa nu se arda.
Asezati pe masa de lucru hartie de copt, apoi forma pe care asezati inimioarele si turnati ciocolata peste inimioarele de martipan cu cireasa confiata. Ajutati-va si de o lingurita sau o alta ustensila ca sa acoperiti uniform.
Cand s-a uscat ciocolata neagra, topiti si ciocolata alba si trasati fire subtiri peste inimioara. Lasati sa se usuce, apoi serviti.
Eu le-am servit alaturi de o cafea cu frisca, amestecata cu mascarpone, peste care am presarat cafea Jacobs 3 in 1.
Sa fiti iubiti/iubite!!! <3