Inimioare De Ciocolata
Sursa INIMIOARE DE CIOCOLATA
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Că tot se apropie Valentine,s Day, Dragobetele sau pur şi simplu aveţi de sărbătorit în fiecare zi o zi a îndrăgostiţilor, vă propun, pornind de la un blat simplu şi o cremă de ciocolată, aceste tortuleţe în formă de inimioare. Inimioare cu dragoste pentru cei de lângă noi.
Ingrediente blat:
- 5 ouă
- 50 g făină
- 20 g cacaco
- 60 g zahăr
Se bat bine albuşurile, se adaugă zahărul, iar după ce s-au întărit se adaugă gălbenuşurile pe rând apoi făina amestecată cu cacao.
Aluatul se repartizează în formele speciale de prăjitură şi se introduc la cuptor pentru 20 - 30 min.
Intre timp se prepară crema din:
- 500 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 230 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 40 g amidon alimentar
- 1 lingură făină
- 4 linguri cacao
Se pun la fiert 400 ml lapte împreună cu zahărul.
Într-un bol se pune făina cu amidonul, se adaugă 100 ml lapte rece, se amestecă şi la urmă se pun gălbenuşurile. Această compoziţie se pune în laptele care fierbe.
Se lasă la fiert până ce amestecul începe să fie ca o maioneză, apoi se adaugă cacaoua, amestecând continuu până se îngroaşă.
Se ia compoziţia de cacao de pe foc şi se lasă la răcit. Când încă este călduţă se adaugă untul şi se mixează, rezultând o cremă spumoasă de cacao.
Blaturile răcite se taie în trei foi.
Peste fiecare foaie se repartizează câte 2 - 3 linguri cremă care se întinde uşor pe toată suprafaţa .
Deasupra se prepară o glazură Dr. Otker de ciocolată.