Inimioare Cu Nucă
Sursa Inimioare cu nucă
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-a atras atentia concursul organizat de Liana si Janet; marturisesc ca mie inima mi-a poftit la ceva cu nuca :)
Ingrediente:
300 g unt,
300 g zahar,
300 g nuca macinata,
300 g faina,
2 oua,
1 l frisca (smantana dulce)
1/2 ceasca cu cafea.
Metoda de preparare e foarte simpla: untul se mixeaza bine cu zaharul, se adauga ouale, apoi se incorporeaza nuca si faina. Rezulta un aluat moale, lipicios, care se imparte in trei; se intinde in tava tapetata cu hartie de copt (cu ajutorul unei spatule) si se coc cele trei foi, pe rand, la 180 de grade, pana incep marginile sa se aureasca.
Frisca se bate bine, se adauga cafeaua; se umplu foile cu crema. Manevrati foile cu grija, sa nu se rupa.
Eu am procedat altfel: am injumatatit cantitatile, am copt doua foi, am decupat inimioare pe care le-am suprapus. Intre inimioare am pus crema.
Pana am terminat eu cu coptul si cu montatul inimioarelor se cam inserase, de aceea lumina nu e tocmai ok pentru fotografii; dar am dardait pe bune, caci pozele le-am facut afara, in zapada :D
Iata si inimioarele mele inzapezite:
Brr! Pofta buna!