Inimioare Cu Migdale
Sursa Inimioare cu migdale
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La noi miroase a iarna, termometrul arata zero grade, iar focul arde in semineu... Dar parca ar merge si o cafea fierbinte ca sa o savurez in timp ce flacarile jucause imi incalzesc sufletul. Iar din bucataria mea, vine un miros irezistibil de biscuiti cu migdale. Stiti ca sint indragostita de ele si as fi in stare sa le pun si-n ciorba, daca as sti ca sint bune... Dar sa trec repejor la scris reteta:
- 250 g unt
- 300 g faina
- 140 g zahar
- 120 g migdale macinate
- 2 albusuri
- un praf de sare
- un pic de esenta de rom
- migdale intregi
Punem in mixer faina cernuta, impreuna cu untul lasat la temperatura camerei citeva minute si apoi taiat bucatele si mixam pentru citeva secunde. Adaugam apoi migdalele macinate (daca aveti migdale cu coaja din exterior, veti obtine biscuiti albi, ale mele erau macinate cu totul, deci compozitia aluatului va fi mai inchisa la culoare), adaugam si zaharul, esenta, sarea si albusurile. Mixam pina se amesteca bine ingredientele.
Dam forma de mingiuta aluatului si-l lasam in frigider pentru cel putin o ora. Scoatem aluatul de la frigi... (vorbesc ca Isabella, care mai nou prescurteaza cuvintele), facem snurulete lungi cu diametru de un cm si taiem din ele cite un snur de cca 8-10 cm, inchidem frumusel si dam forma de inimioara, iar in mijloc punem cite o migdala. Am bagat din nou inimioarele cu tot cu tava la frigider, am preincalzit cuptorul la 180 de grade si le-am lasat la copt cca 10-12 minute, depinde cit de groase sint. Am facut si inimioare cu forma de biscuiti, ca sa termin mai repejor aluatul, dar tot mai bune sint inimioarele din snurulet cu migdala in centru. Scoatem din cuptor, lasam la racit si presaram un pic de zahar praf. Sint crocantoase la inceput, apoi devin fragede, iar migdala de la mijloc prajita, e delicioasa.
O duminica frumoasa va doresc si va invit sa serviti un biscuite !