Inimioare Cu Fructe De Padure
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceste inimioare s-au nascut din dragoste pentru biscuitei. :) Nu, de fapt, s-au nascut din nevoia de a face un pic de loc in congelator. De fapt, s-au nascut din curiozitate, am zis ce-o fi, o fi! Daca nu ies bune, le las deoparte si nici nu le postez. Eeeiii, m-am inselat! Au iesit delicioase! Si cu un gust....exact! De fructe de padure! Deci, ce s-a intamplat mai exact? In congelator mai aveam niste fructe de padure, nu indeajuns de multe incat sa fac o prajitura cu ele, in plus, prajiturile imi place sa le fac cu fructe proaspete. Atunci ce sa fac cu ele? Ca nici nu-mi venea sa le las acolo, dar nici nu vroiam sa le arunc. Si cum tot eram eu la maratonul de facut fursecuri (mai e o zi si termin maratonul, nu-mi vine sa cred! nu stiu ce sa fac, sa ma bucur sau sa plang! :)), am zis ca asta e, le transform in fursecuri! Ori la bal, ori la spital! :) Si iata ce a iesit!
Acum sa va zic si cum le-am facut.
Am folosit:
150 g fructe de padure (va sfatuiesc din toata inima sa puneti chiar mai multe, vreo 250-300!)
170 g unt
200 g zahar
(cred ca zahar pudra ar fi mai indicat, eu am folosit zahar tos)
2 pliculete zahar vanilat
270g faina (daca puneti mai multe fructe, adaugati mai multa faina)
2 lingurite amidon (daca puneti mai multe fructe, suplimentati cu o lingurita de amidon)
un praf de sare
iar pe deasupra ciocolata alba si nuca de cocos rosie
fructele de padure dezghetate si apoi scurse le-am pus intr-un blender, si dupa cateva pulsatii am obtinut acest aceasta compozitie cu seminte cu tot. Am pus compozitia intr-o sita sa se strecoare de seminte si am obtinut cateva linguri de piure fin.
Intr-un castron am amestecat untul, zaharul si zaharul vanilat, pana am obtinut o crema pufoasa, la aceasta crema am adaugat piureul obtinut mai devreme
(dupa cum va spuneam, aici ar mai fi trebuit cateva linguri de piure de fructe, acest piure nu numai ca da gust bun compozitiei, dar o si coloreaza placut)
sugeram sa adaugati mai mult piure de fructe, deoarece la copt compozitia isi va mai pierde din culoare si nici gustul nu va mai fi atat de intens
apoi am adaugat faina amestecata cu amidonul si sarea
am adaugat amidon la compozitiei pentru ca dupa copt biscuiteii sa nu devina foarte tari din cauza lichidului din fructe
compozitia formata am strans-o intr-o mingiuta pe care am dat-o la frigider pentru o ora
dupa o ora am scos aluatul de la frigider si din el am decupat inimioare pe care le-am pus in tava de copt
culoarea inimioarelor a fost oarecum mov, de aceea insistam sa adaugati mai multe fructe, pentru a obtine o culoare mai intensa
inimioarele le-am dat la cuptor pentru 15 minute, nu trebuie sa se rumeneasca!
iata-le deja coapte, culoarea s-a mai pierdut, dar mirosul de fructe de padure persista
am topit ciocolata alba si am trecut suprafata lor prin ciocolata, apoi imediat le-am dat prin nuca de cocos de culoare rosie
le-am lasat o ora ca sa se intareasca ciocolata
au un gust tare bun de fructe!
fine si delicate
iata si sectiunea
Enjoy!