Inimioara Cu Nuca
Sursa Inimioara cu nuca
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...de fapt e un chec foarte foarte bun, pe care eu l-am facut in forma de inimioara,am vrut sa-l fac un pic mai festiv deoarece la inceputul lunii ,mai precis in 9 iunie am implinit 2o de ani de casnicie ,cum in perioada aia nu am fost in stare sa fac nimic ,am facut dupa ce a trecut evenimentul...si nu am mai facut nimic cremos ,erau si caldurile prea mari ...dar e bun bun si a doua zi era la fel de bun si de pufos.
150 g ciocolata
85 g unt sau margarina (am pus rama la cub)
1 lingurita plina ness,
60 g zahar brun ,
60 g zahar alb,
50 g nuca macinata,
150 g faina ,
2 oua intregi,
1praf de copt.
Pentru tapetat tava 40-50g margarina si 50 g nuca taiata .
Se topeste pe abur ciocolata rupta bucatele,untul si nesul pana compozitia devine omogena.Se da deoparte ,eu aici am pus-o golit-o intr-un castron mai mare ,in ea calduta se pune zaharul si se amesteca bine cu mixerul ,
150 g ciocolata
85 g unt sau margarina (am pus rama la cub)
1 lingurita plina ness,
60 g zahar brun ,
60 g zahar alb,
50 g nuca macinata,
150 g faina ,
2 oua intregi,
1praf de copt.
Pentru tapetat tava 40-50g margarina si 50 g nuca taiata .
Se topeste pe abur ciocolata rupta bucatele,untul si nesul pana compozitia devine omogena.Se da deoparte ,eu aici am pus-o golit-o intr-un castron mai mare ,in ea calduta se pune zaharul si se amesteca bine cu mixerul ,
se incorporeaza pe rand cate un ou,apoi faina cernuta,nuca si praful de copt si se amesteca usor cu lg.
Tavita de chec sau forma in care se pune, se unge bine cu un strat de margarina ,nu trebuie topita margarina ,asa cum e se intinde cu o paleta sau cu degetele peste tot si se presara apoi nuca taiata.
Compozitia se pune in tavita si se da la cuptor 40-45 de minute.