Inimioara Cu Capsuni Si Rubarba
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
-aluat de tarta(eu am folosit aluatul facut de mine,prezentat aici:http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2010/03/mini-tarte-sarate.html
-400 g capsuni
-300 g rubarba
-6 linguri de zahar
-2 linguri de faina
-un ou pentru uns
(nu am vrut sa folosesc nici un fel de mirodenie,am vrut sa simt doar aroma grozava a capsunelor)
Mod de lucru:
Mai intai se spala fructele si se taie bucatele mai marisoare.Se pun intr-un vas si se lasa la o parte.Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.Se intinde aluatul intr-o foaie cam de jumatate de cm si se captuseste tava cu ea.Acum este momentul ca fructele sa se amestece cu zaharul,ca apoi sa se incorporeze si cele 2 linguri de faina.Compozitia rezultata se pune peste foaia din tava.
Apoi se intinde si a doua foaie pe care o decupam in forma de inimioara,de aceeasi marime ca si tava.(am folosit chiar tava ca tipar)
se fac orificii in foaia de aluat,iar rotitele rezultate de la decupaj,le-am pastrat si le-am pus pe marginea tartei,nu inainte de a unge cu ou batut.
Dupa ce am pus toate rotitele,am uns totul cu ou batut si am dat la cuptorul incins de dinainte,cam 35-40 de min.la foc mediu.
si dupa coacere......
Ce sa mai spun.....pe cat de simplu a fost de facut,pe atat de grozava a fost!