contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inimi Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru toti cei care urmaresc zilnic acest site…

INGREDIENTE:

200g unt
150g zahar
3 linguri de miere
1 plic praf de copt
1 lingurita de scortisoara
coaja rasa de la o lamaie
cateva picaturi esenta de vanilie
1 lingura de apa minerala
1 ou
450g faina

Pentru glazura: 200 g ciocolata topita la baine-marie, amestecata cu 4 linguri de lapte

PREPARARE:

Pentru inceput batem untul spuma. Adaugam zaharul, mierea de albine, scortisoara, coaja de lamaie, esenta de vanilie si apa minerala. Le mixam pana se topeste zaharul si compozitia arata ca o spuma. Punem apoi oul si continuam sa mixam.
La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Obtinem un aluat moale, pe care il impachetam in folie alimentara. Il dam la frigider pentru o ora.

Cand aluatul s-a intarit, il intindem pe un fund pe care am presarat putina faina. Taiem biscuitii cu forme de inima. Ii coacem 8-10 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cat timp se coc biscutii preagtim glazura de ciocolata, astfel incat atunci cand ii scoatem scufundam jumatate de biscuit in ciocolata topita. Ii punem la uscat pe un gratar sau pe hartie de copt.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro