Inima Cu 3 Straturi De Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Acest tort cu multa ciocolata este special pentru Valentine’s day. Va doresc o zi frumoasa si plina de iubire!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
125 g ciocolata
4 oua
120 g zahar
90 g nuci macinate
60 g faina
1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
100 g unt
100 g zahar
2 galbenusuri
200 ml frisca batuta
200 g ciocolata
2 linguri amarula
100 g capsuni si zmeura
100 g iaurt capsuni
10 g gelatina
2 plicuri cafea solubila
2 linguri cacao pudra
PREPARARE:
Frecam galbenusurile cu zahar pana se topeste zaharul. Turnam ciocolata topita in baine-marie si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugam albusurile batute spuma si apoi integram nucile macinate, faina si praful de copt.
Turnam aluatul in tava tapetata si coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 de minute.
Cat timp se coace blatul incepem pregatirea cremei. Frecam untul cu zahar, apoi cu cele doua galbenusuri.
Adaugam 100 g ciocolata topita – cand se raceste, continuam sa amestecam pana se omogenizeaza. Punem frisca batuta peste acestea si amestecam usor.
Impartim compozitia in 3 boluri. In primul bol lasam crema de ciocolata cu frisca. In al doilea adaugam inca 100 g ciocolata topita, nessul, cacao, amarula si amestecam pana se omogenizeaza crema.
In ultimul bol adaugam capsunile, zmeura si iaurtul de capsuni. Fructele le vom zdrobi cu furculita inainte ( le facem ca un piure) pentru a fi mai usor de integrat.
Gelatina topita si fiarta 1 minut in 100 ml apa, o lasam sa raceasca putin si o impartim astfel: cate 1/4 in bolul cu ciocolata si frisca si in cel cu ciocolata ness si restul in bolul cu ciocolata si capsuni.
Pe blat punem cremele in ordinea in care o dorim. Eu am preferat crema cu ciocolata si capsuni ultima. Decoram cu fulgi de migdale sau inimoare de ciocolata.
Poate ca pare complicat, dar in realitate este foarte simplu de facut acest tort.