contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Tiramisu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingredient4e:
  • 500 gr. branza mascarpone
  • 375 gr. smantana pentru frisca
  • 1 pachetel de zahar vanilat sau 6 gr extract de vanilie
  • 50 ml. coniac 
  • 1 cana cafea gatita la filtru
  • 2 linguri miere de albini
  • 10 piscoturi savoiardi
  • 120 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml lapte 3,5 % grasime 
  • un varf de sare 
Mod de preparare:

Laptele se amesteca cu galbenusurile zaharul,vanilia si sarea, compozitia se ingroasa pe foc mic, amestecand in continuu cu telul in forma de para pana incepe sa fiarba, dupa care facem focul cel mic si mai amestecam pana ajunge la consistenta dorita, trebuie sa devina ca o smantana mai grasa si sa ramana urme vizibile care nu dispar deodata cand trecem cu telul prin crema.
Lasam crema deoparte sa se raceasca, intre timp o mai amestecam ca sa nu formeze pojghita la suprafata.
Acum batem bine frisca rece pana cand se intareste, adaugam in ea branza de mascarpone si mixam pana o incorporam pe toata.
Dupa ce s-a racit crema fiarta, adaugam in ea jumatate din cantitatea de alcool, cealalta jumatate o adaugam in cafeaua in care vom inmuia piscoturile.
Impreunam crema de branza cu cea fiarta, cu miscari circulare de sus in jos cu ajutorul unui tel, nu amestecam prea mult timp ca sa nu pierdem din pufosenia cremei de branza, procedam exact ca la un pandispan cand incorporam in el faina.
Asamblam inghetata intr-o tava tapetata cu folie alimentara.
Impratim crema in 3 parti egale, incepem cu stratul de crema apoi 5 piscoturi inmuiate cateva secunde in cafeaua racita, apoi iar crema, iar piscoturi si la sfarsit terminam cu un strat de crema.
Invelim inghetata cu folie alimentara si o dam in frigorifer pentru vreo 5 ore, pana ingheata.
Pofta buna !