contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Tiramisu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






Aceasta inghetata este usor de facut doar ca e nevoie sa ii dati putina atentie dupa ce ati bagat-o la congelator daca vreti o inghetata cremoasa.
Ingrediente
7 oua
10 linguri zahar
500 gr mascarpone
esenta de vanilie
1/2 lingurita de cafea ness
1 plic de praf de frisca
Preparare
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma dupa care se adauga praful de frisca si se continua sa se bata pana devine o crema tare.
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si cafeaua pe abur(deasupra unei cratite cu apa clocotita) pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cand s-au racit se amesteca cu mascarpone si se adauga esenta de vanilie.
Se amesteca galbenusurile cu albusurile batute spuma si se pun intr-un bol (potrivit ar fi de inox) dupa care se baga la congelator. Dupa 40 min se scoate si se amesteca bine pentru a sparge toate cristalele de gheata. Se baga iar la congelator si in timp de 3 ore se mai scoate de doua ori si se freaca bine. Se poate pastra in congelator iar cand o scoateti pentru a o servi veti observa ca aceasta este cremoasa si foarte gustoasa.
Cand se serveste se presara deasupra cacao.



Articol recomandat de al3xandra-miches.blogspot.com