Inghetata Prajita
Sursa Inghetata prajita

articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va propun un desert cu adevarat spectaculos, inghetata delicioasa invelita intr-un invelis crocant... si fierbinte! Probabil ca ati gustat si voi acest desert, prezent in meniul oricarui restaurant chinezesc, eu, oridecate ori am avut prilejul sa iau masa intr-un astfel de local, am profitat de ocazie sa comand inghetata prajita! Datorita unei fete pe care o cunosc sub nick-name-ul Geany, am introdus acesta specialitate chinezeasca pe lista Cuinii banatene!

Ingrediente:
inghetata dupa preferinta
felii de cozonac, panettone, felii de blat etc. ~ socotiti aproximativ 1 felie si 1/2 de cozonac la o portie de inghetata prajita
lapte, sirop de fructe, de rom etc.
4 linguri de faina alba
1 varf de cutit de drojdie deshidratata sau 8 grame de drojdie proaspata
apa
ulei pentru prajit
Preparare:
Modelati, cu ajutorul dipsozitivului cu clesti, cu doua linguri etc. atatea bile de inghetata cate portii de inghetata prajita doriti sa faceti:

Asezati inghetata astfel modelata intr-o tavita si dati-o la congelator, sa fie intarita foarte bine.
Taiati cozonacul (sau ce folositi, eu am avut 6 felii de cozonac si niste resturi de blat - reteta e un prilej excelent de a recicla resturi de blat, cozonac uscat etc.) in felii:

Puneti intr-o farfurie adanca siropul (laptele) pe care il veti folosi pentru a insiropa aluatul (eu am folosit sirop de fructe de padure, data viitoare voi face obligatoriu un sirop de rom) si inmuiati feliile:

Luati felia insiropata in mana, puneti pe ea cate o bila de inghetata:

Adunati cozonacul insiropat in jurul inghetatei, daca nu e suficient ca sa o acopere, completati cu bucatele insiropate bine. Deasupra farfuriei, strangeti usor in maini bila astfel modelata, pentru a elimina lichidul in exces (nu trebuie sa o "stoarceti", doar sa nu curga lichidul din ea). Puneti bilele astfel formate pe tavita si dati la congelator, pana se intaresc beton:

Verificati sa fie bine intarite "pachetele" cu inghetata, inainte de a trece la prajit. Evident, le puteti prepara din timp si pastra la congelator mai multa vreme, pana cand doriti sa le serviti.
Pregatiti un aluat din drojdie, 3 linguri cu varf de faina si atata apa la temperatura camerei cat sa rezulte un aluat ca de clatite, doar o idee mai consistent:

Bilele congelate se dau prin faina, apoi prin aluatul pregatit:

Se prajesc in ulei incins din abundenta, intorcandu-le pana se rumenesc pe toate partile:

Se scot din ulei pe hartie absorbanta:

Se servesc imediat, cu diverse topinguri sau sosuri pentru inghetata, pudrate cu zahar praf, cu frisca etc.:


Ingrediente:
inghetata dupa preferinta
felii de cozonac, panettone, felii de blat etc. ~ socotiti aproximativ 1 felie si 1/2 de cozonac la o portie de inghetata prajita
lapte, sirop de fructe, de rom etc.
4 linguri de faina alba
1 varf de cutit de drojdie deshidratata sau 8 grame de drojdie proaspata
apa
ulei pentru prajit
Preparare:
Modelati, cu ajutorul dipsozitivului cu clesti, cu doua linguri etc. atatea bile de inghetata cate portii de inghetata prajita doriti sa faceti:

Asezati inghetata astfel modelata intr-o tavita si dati-o la congelator, sa fie intarita foarte bine.
Taiati cozonacul (sau ce folositi, eu am avut 6 felii de cozonac si niste resturi de blat - reteta e un prilej excelent de a recicla resturi de blat, cozonac uscat etc.) in felii:

Puneti intr-o farfurie adanca siropul (laptele) pe care il veti folosi pentru a insiropa aluatul (eu am folosit sirop de fructe de padure, data viitoare voi face obligatoriu un sirop de rom) si inmuiati feliile:

Luati felia insiropata in mana, puneti pe ea cate o bila de inghetata:

Adunati cozonacul insiropat in jurul inghetatei, daca nu e suficient ca sa o acopere, completati cu bucatele insiropate bine. Deasupra farfuriei, strangeti usor in maini bila astfel modelata, pentru a elimina lichidul in exces (nu trebuie sa o "stoarceti", doar sa nu curga lichidul din ea). Puneti bilele astfel formate pe tavita si dati la congelator, pana se intaresc beton:

Verificati sa fie bine intarite "pachetele" cu inghetata, inainte de a trece la prajit. Evident, le puteti prepara din timp si pastra la congelator mai multa vreme, pana cand doriti sa le serviti.
Pregatiti un aluat din drojdie, 3 linguri cu varf de faina si atata apa la temperatura camerei cat sa rezulte un aluat ca de clatite, doar o idee mai consistent:

Bilele congelate se dau prin faina, apoi prin aluatul pregatit:

Se prajesc in ulei incins din abundenta, intorcandu-le pana se rumenesc pe toate partile:

Se scot din ulei pe hartie absorbanta:

Se servesc imediat, cu diverse topinguri sau sosuri pentru inghetata, pudrate cu zahar praf, cu frisca etc.:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu