contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Prajita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Desi reteta este de pe gustos.ro (cum am aflat ulterior este o reteta chinezeasca), ea a ajuns la mine prin intermediul surorii mele I. si al prietenului ei S. Ei au testat reteta, lor le-a placut rezultatul si m-au convins si pe mine sa incerc inghetata prajita. Nu pot decat sa le multumesc pentru reteta, combinatia inghetata-chec-prajit a fost intr-adevar o surpriza placuta ...

Mod de preparare:

Feliile de chec se insiropeaza pe ambele parti cu apa in care am dizolvat in prealabil esenta de vanilie. Pe fiecare felie de chec se pune cate o lingura de inghetata de afine.
Inghetata prajita 02
Apoi, felia de chec se strange bine cu mana, incat sa nu se desfaca si sa acopere cat mai bine inghetata. Se modeleaza o bila pe care o invelim intr-o folie de celofan.
Inghetata prajita 03
Bilele rezultate se dau la congelator pana ingheata bocna (eu le-am pastrat la congelator de pe o zi pe alta).
Oul se bate ca pentru omleta, apoi se adauga 2 lingurite de zahar, 4 lingurite cu varf de faina si o lingurita de drojdie si se amesteca bine. Sosul rezultat trebuie sa fie mai gros decat aluatul de clatita si un pic mai subtire decat pasta din care se fac galustele pentru supa de pui. Se dau bilele inghetate prin acest sos.
Inghetata prajita 04
Apoi se prajesc in baie de ulei, zice reteta. Dar mie nu imi place ca mancarea sa inoate in ulei asa ca am folosit mai putin ulei, cat sa acopere fundul tigaii. Le-am prajit cateva secunde pe fiecare parte pana s-au rumenit. E drept ca din cauza aceasta bilele mele au iesit cam colturoase...
Inghetata prajita 05
Se pun bilele pe o farfurie, se presara cu zahar pudra si se toarna deasupra putin sos de capsuni (sosul de capsuni preparat din capsunile strivite cu furculita si indulcite cu o lingurita de zahar pudra).

Prints may be available for purchase through the shop.

Inghetata prajita 06

Reteta recomandata de thegreenfoot.blogspot.com