contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

De cum a venit vara si caldura,  saptamanal facem inghetata. Acum a venit vremea sa  va aratam ce Inghetata de zmeura am facut noi doua, adica eu si Miruna. Se prepara rapid, fara prea multe ingrediente si pregatiri. Aveti nevoie doar de zmeura congelata de preferinta, cateva linguri cu miere si niste iaurt gras de la vacute fericite. Simplu, nu-i asa? Nu am sa va dau nici un fel de cantitati si nici macar niste rigori pe care trebuie sa le aveti in vedere cand veti prepara singuri aceasta inghetata. Si daca aveti o masina de inghetata, treaba e mult mai usoara atunci cand veti folosi zmeura proaspata, de exemplu. De fapt ar trebui sa va vorbesc despre ambele versiuni ale acestei delicioase si home made inghetata de zmeura preparata atat cu zmeura proaspata, cat si cu zmeura congelata. Procedeul de baza e acelasi si ingredientele la fel. E la alegerea voastra daca folositi un aparat special de preparat inghetata sau sorbet-uri sau daca folositi un blender foarte puternic. Indiferent cum ar fi, aceasta inghetata de zmeura e delicioasa si e safe pentru copii.

Inghetata de zmeura

Ingrediente pentru reteta de Inghetata de zmeura

  • 400 gr zmeura congelata
  • 2 linguri de miere
  • 150 gr iaurt
  • menta

Inghetata de zmeura

Mod de preparare pentru reteta de Inghetata de zmeura

Daca folosesti zmeura congelata, atunci vei proceda fix asa: pui zmeura congelata intr-un blender puternic si o mixezi impreuna cu iaurtul, cateva frunze de menta si mierea de albine. Mixezi, mixezi pana ce ajungi la consistenta dorita, treptat si fara sa “stresezi” blender-ul.

Daca folosesti zmeura proaspata: pune zmeura si frunzele de menta in blender si mixeaza. Intr-un bol amesteca iaurtul, mierea si zmeura, impreuna cu zmeura blenduita. Amesteca pana se incorporeaza complet. Toarna amestecul in cuva masinii de inghetata si porneste-o.

Lasa masina sa isi faca treaba si … cam asta e tot!

Poti pastra inghetata de zmeura, in cazul in care mai ramane, intr-o cutie la congelator si te poti bucura de ea atunci cand sufletul ti-o cere.

Inghetata de zmeura Inghetata de zmeura

Acest articol Inghetata de zmeura apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.