Înghețată De Vișine
Sursa Înghețată de vișine
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut-o dupa metoda de aici. Vorba vine... caci mi-a fost lene sa verific reteta si am lucrat dupa ureche (si inca una fudula, as putea spune).
Am folosit:
1 l iaurt,
1 pahar visine, din cele ramase de aici,
200 g zahar (am uitat ca trebuia pudra, am uitat si cantitatea, dar oricum visinile statusera cu zahar sa-si lase sucul),
250 ml frisca,
zeama de lamaie.
Am blenduit fructele cu putin iaurt; am amestecat iaurtul ramas cu zaharul si zeama de lamaie (am pus zeama de la o jumatate de lamaie), am adaugat visinile si mai apoi, frisca, pe aceasta din urma amestecand-o usor, cu lingura de lemn, pentru incorporare. Am turnat in caserole, am dat la congelator, am mai amestecat din cand in cand compozitia, cu o lingura.
Am papat cu mare pofta!