Inghetata De Vanilie
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Anul acesta mi-am propus sa mananc multa multa inghetata pe care s-o prepar eu cu manutele mele. N-am inca masina de inghetata dar probabil n-o sa treaca mult pana isi va face loc si aceasta masinuta electrocasnica la noi in bucatarie, pana atunci respect cu sfintenie corvoada mixarii inghetatei tot la un sfert de ora dupa ce am pus-o la congelator, asta ca sa nu ne trezim cu prea multe ace de gheata in delicatesa rece rece.
Reteta de mai sus o am de la o prietena, e bunuta si e prima in seria care se vrea cat mai lunga a inghetatelor 2011. Yummmiiii!!!
Ne trebuie:
- un litru de lapte
- 8 oua
- 8 pliculete zahar vanilat
- 4 – 5 linguri faina
- 10 linguri zahar
Mixam intr-un bol galbenusurile, faina si zaharul. Adaugam si 200 de ml de lapte.
Restul de 800 ml il punem la fiert. Cand da in clocot, luam un polonic de lapte cald si-l adaugam in compozitia de galbenusuri, omogenizam frumos cu o lingura dupa care turnam tot in laptele fierbinte si fierbem la foc mic mestecand intruna pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.
Batem albusurile spuma teapana si o amestecam cu crema de galbenusuri.
O turnam in forme si o bagam la congelator. Cand o servim, o devoram cu ciocolata topita, fructe, frisca, bezele si fursecuri- dupa cum va ajuta imaginatia si …..pofta.