Îngheţată De Vanilie şi Pepene Galben
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
O îngheţată, câteva fructe şi puţină ciocolată....vă inspiră?
Aşadar ingrediente pentru 4 persoane:
Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere.
O îngheţată, câteva fructe şi puţină ciocolată....vă inspiră?
Aşadar ingrediente pentru 4 persoane:
- 300 ml lapte
- 300 ml frişcă lichidă
- 3 gălbenuşuri
- 75 gr zahăr tos
- o esenţă vanilie
- 2 buc pepene galben
- vişine proaspăt culese, pentru ornat
- 50 gr ciocolată amăruie, pentru ornat
Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere.
Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos. Încorporaţi treptat laptele fierbinte şi amestecaţi cu o lingură de lemn.
Turnaţi apoi compoziţia astfel obţinută într-un vas şi pe bain-marie continuaţi fierberea până ce amestecul se îngroaşă şi începe să îmbrace lingura. Lăsaţi crema să se răcească complet.
Frişca lichidă se bate până ce îşi menţine forma şi o încorporaţi în crema de ou răcită, amestecând bine. Turnaţi totul într-o formă şi daţi la congelator timp de minim 6 ore sau, mai bine, peste noapte.
Tăiaţi un pepenele galben în două, obţinând astfel două jumătaţi. Scoateţi-i sâmburii şi aruncaţi-i. Scobiţi puţin din mijloc, din miez, pentru a forma gaura mai mare. Miezul sfărâmaţi-l cu ajutorul unei furculiţe şi încorporaţi-l în îngheţată. Puneţi îngheţata în scobitura formată. Ornaţi cu vişine proapsete, cărora le-aţi scos sâmburii cu ajutorul unui ac mare, având grijă să rămână pulpa întreagă. Radeţi deasupra ciocolată amăruie.