Inghetata De Ricotta Si Ciocolata Cu Cirese Si Migdale
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute am primit de la Antonina o invitatie la Provocarea lunii Iunie "Dulce Romanie"... luna aceasta ingredientele sunt ciresele si menta... eu am optat pentru cirese...
200g ricotta - la temperatura camerei (*)
200ml smantana dulce pt. frisca
50~80g zahar (depinde cat de dulce vreti sa iasa)
250g cirese uscate
100ml Maraschino sau Kirsch / lichior de cirese
100ml apa
50g migdale tocate
150g ciocolata amaruie
esenta de migdale
(*) pentru o varianta mai cremoasa ricotta se poate inlocui cu branza-crema Philadelphia ;)
Ciresele uscate se pun intr-o craticioara impreuna cu lichiorul si apa si se fierb pe foc potrivit pana se absoarbe tot lichidul. Se lasa sa se raceasca. Se adauga migdalele.
Ciocolata se topeste la bain-marie si se adauga apoi peste ricotta;
se omogenizeaza; Branza sa fie neaparat la temperatura camerei, fiindca altfel ciocolata se va inchega inainte de a se amesteca cu branza.
Smantana se bate frisca impreuna cu zaharul. Se adauga in 3 reprize peste compozitia de branza si ciocolata, amestecand bine cu telul sau cu mixerul de fiecare data. Se adauga apoi ciresele cu migdalele, esenta de migdale si se amesteca. Se pune in cupe si se da la congelator... Cu 10~15 min. inainte de a se servi se scoate de la congelator; eu am servit-o cu cateva cirese amare din dulceata ca topping ;)
Atentie! Ciocolatosilor poate crea dependenta :P