Inghetata De Piersici
Sursa Inghetata de piersici
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa ce v-am lasat cu gust de ceapa de la salata precedenta, astazi va las in compania unei delicioase inghetate de piersici...
Si ca de obicei, o poza la lumina zilei, una la lumina camerei...
Ingrediente necesare:
- 300 g piersici
- 90 g zahar
- 200 ml lapte
- 100 ml frisca lichida
- 2 linguri suc de lamiie
Intii de toate spalam, curatim de simburi si pielita piersicile si le cintarim, 300 g curate (eu am norocul ca le am in copacelul nostru, asa ca sigur voi aparea si cu o reteta de gem de piersici...).
Transformam piersicile in piure, adaugam sucul de lamiie, zaharul si laptele si amestecam bine ingredientele. La sfirsit adaugam frisca lichida (nu o zbatem) si amestecam incetisor pina se incorporeaza si aceasta. Ideal este ca ingredientele sa fie reci, inclusiv piersicile. Punem in masina de facut inghetata si durata de preparare va fi de 30-40 de minute (eu 40 pentru ca erau piersicile proaspat culese). Daca dorim sa fie un pic mai cremoasa punem jumatate lapte si jumatate frisca, adica 150 si 150 ml...
Racoroasa si gustoasa...
Va invit sa serviti cu incredere !!!