Inghetata De Piersici Si Zmeura
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Caldura maaare... Asa ca, o inghetata sa ne racoreasca, e binevenita la orice ora, chiar si noaptea.
Ingrediente:
- 300 g piersici (fara simburi si pielita)
- 100 g zahar
- 2 linguri suc de lamiie
- 200 g frisca lichida
- o mina buna de zmeura (cca 20 de bucati)
Intii curatim de pielita piersicile, eliminam simburii si le cintarim. In vasul de la mixer, punem pulpa piersicilor taiata marunt (atentie, piersicile trebuie sa fie coapte bine, nu pe jumatate crude, altfel nu iese buna inghetata), adaugam zaharul si sucul de lamiie si mixam pina vom obtine un piure. Adaugam frisca lichida si rece de la frigider, apoi rasturnam totul in aparatul de facut inghetata, iar dupa vreo 15 minute, am aruncat si zmeura in cuva aparatului de inghetata, dar... cred ca ar fi trebuit sa pun mai multa zmeurica. Hmmm, data viitoarea, ca piersicile care le aveam, erau atit de coapte, ca le-am decojit, scos simburele, rupt cu degetele si le-am pus cite 300 de grame, in pungute la congelator.
Iar dupa 20 de minute, inghetata mea era perfecta, numai buna de mincat.Serviti cu incredere, e racoroasa si delicioasa !