înghețată De Piersici Cu Piersici Caramelizate și Vacanța!!!
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Trebuie să știți că această înghețată are o aromă fantastică!
Să mai spun și de piersicile caramelizate fierbinți care alunecă pe înghețată? Să mai spun și de picăturile de caramel care topesc înghețata?
Toate asta într-o singură cupă!
Pentru înghețată,
Ai nevoie de:
3 gălbenușuri
6 linguri zahăr
200 ml lapte integral
200 ml smântână dulce neîndulcită
(recomand folosirea smântânei naturale în locul celei vegetale, gen Hulala sau altele!
Gustul nici nu se compară!)
3 piersici
Pentru piersicile caramelizate:
feliuțe de piersici
zahăr brun
Mod de preparare:
Gălbenușurile se mixează cu zahărul până devin albe iar zahărul e topit. Laptele se pune la fiert , iar când e fierbinte se pune puțin câte puțin peste gălbenușuri și amestecați până sunteți sigure că zahărul e topit complet.Lăsați să se răcească. Smântâna se bate spumă. Dacă folosiți din cea vegetală atenție la zahărul adăugat, ținând cont de faptul că smântâna vegetală este deja dulce.
Să nu fie înghețata prea dulce.
După ce e spumă smântâna se pune puțin câte puțin peste gălbenușurile cu lapte care sunt răcite.
Piersicile se curăță de coajă și se macină într-un blender. Adăugați piureul de piersici peste compoziția făcută anterior.
Amestecați bine și puneți la congelator. Scoateți vasul din când în când și amestecați cu o lingură ca să spargeți floricelele de gheață.
Piersicile caramelizate se fac așa: Se taie feliuțe piersicile. Într-o tigaie puneți puțin zahăr brun la topit. Când e topit se pun feliuțele de piersică și se întorc pe ambele părți.
Puneți înghețata în bol și deasupra lor se pun feluițe de piersică deja caramelizate, dar fierbinți!
Mai adăugați câteva picături de zahăr caramelizat și serviți imediat!
Poftă bună!
Cu acestă înghețată iau o vacanță de 1 lună! Ne revedem sau mai bine spus ne recitim în septembrie! :))