contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Pepene Galben

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am spus ca n-am facut pana acum inghetata? V-am spus ca iubesc pepenele galben (desi am o forma de alergie la pepene rosu - o ciudatenie sunt si eu)?! 
Cum in ultimul timp am tot vazut o gramada de retete de inghetata, am zis ca incerc si eu. Si doar nu ma apucam sa fac cine stie ce complicaciune... Nu nene! Am cautat una simpla... ca sa nu arunc prea multe :P Dar nu a fost cazul! Inghetata a iesit foarte buna, desi am gresit un pic... va spun eu mai tarziu...
Pentru reteta m-am inspirat de la Miha, caruia ii multumesc, si pe al carui blog va invit sa-l vizitati si sa va delectati cu o gramada de bunatati!

Ingrediente:
600 g pulpa de pepene galben
2 linguri miere
200 ml frisca lichida

Pepenele l-am taiat cuburi si l-am mixat cu un blender vertical. Pulpa de pepene am dat-o printr-o sita, ptr a fi sugura ca a fost bine mixata.
Am adaugat cele doua linguri de miere si frisca batuta tare. Am amestecat bine, apoi am pus amestecul intr-un vas cu capac si am dat la congelator.
Dupa 30 minute am scos vasul si am amestecat bine pentru a nu se forma ace de gheata. Operatiunea se repeta din 30 in 30 de minute de cca 4-5 ori. Din pacate eu am pregatit inghetata destul de tarziu si nu am avut timp sa amestec decat de 2 ori... Si inghetata mea a avut ceva ace, dar a s-a papat rapid toata, ca tare buna mai era!!
Am "insiropat" inghetata cu niste dulceata de visine, iar combinatia a fost delicioasa!!!
Pofta buna va doresc!
Ptr o prima inghetata, cred ca a iesit destul de buna! Noua ne-a placut foarte mult!