Inghetata De Mure
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente: (4 portii)
200g mure
50ml suc de mere
100g zahar brun pudra
285ml smantana lichida grasa/double cream de preferinta
190ml lapte condensat indulcit
O lingurita esenta vanilie
Mod de pregatire:
Puneti murele si sucul de mere intr-o oala mica, aduceti la fierbere si lasati-o la foc mic pentru 3 minute. Amestecati din cand in cand. Adaugati zaharul, amestecati pana se dizolva, aduceti la fierbere si lasati pentru 2 minute amestecand, pana se formeaza un sirop putin gros.
Lasati sa se raceasca, apoi luati 3 linguri de sos si puneti deoparte pentru decor. Dati sosul ramas la robot pana formeaza un piure si strecurati pentru a elimina bobitele murelor.
Mixati smantana lichida pana formeaza moate, adaugati laptele condensat si esenta de vanilie si bateti bine pana se intareste. Puneti crema intr-un vas rezistent la frigider, adaugati deasupra pireul si amestecati cu o spatula in forme de 8 pana apar fasii asimetrice. Acoperiti si dati la congelator pentru cel putin 3 ore.
Serviti in cupe cu sirop deasupra.