Inghetata De Morcov
Sursa Inghetata de morcov
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Copii mei au primit, de la niste prieteni, suc de morcovi. Au baut o parte din el, iar din restul am facut o inghetata delicioasa!
Ingrediente:
4 galbenusuri2 lg zahar brun
200 ml smantana
225 ml suc de morcov (cu pulpa)
2 lg cu varf lapte praf
3 picaturi esenta de portocale (puteti pune coaja de la 1/2 portocala;)
Mod de preparare:
1. Bateti galbenusurile cu zaharul brun pana capata consitenta (5-8 minute) intr-un vas pe bain-marie!2. Adaugati smantana si lasati 1-2 min, dupa care luati vasul de pe aburi.
3. Lasati compozitia sa se raceasca putin, adaugati sucul de morcov si amestecati.
4. Cerneti laptele praf in compozitie si omogenizati.
5. La final puneti esenta de portocale (sau coaja) si amestecati.
6. Puneti intr-o forma si dati la congelator 12 h.
Nota!
Daca nu aveti suc de morcovi, puteti fierbe 200-300 g morcov, ii faceti piure si ii puneti in compozitie ;)
Pofta Buna!