contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Lamaie Si Capsuni (lemon And Strawberry Icecream)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Scroll down for English recipe



Inghetata de capsuni am facut-o ca aici
Ca sa iasa buna inghetata de lamaie, ai nevoie de o smantana buna, grasa. Mie tocmai ce mi-a adus mama de la Vatra Dornei, intr-o sticla de plastic, pe care a trebuit s-o tai ca sa pot scoate smantana, asa de groasa este. Din cauza asta nici n-am mai batut-o ca mi-a fost frica sa nu fac unt din ea.
Daca nu aveti de unde sa luati din piata smanatana buna, atunci puteti folosi smantana dulce pentru frisca de la LaDorna, care se gaseste in cutii paralelipipedice. NU FOLOSITI smantana fermentata, chiar cu procentaj mare de grasime, pentru ca inghetata va iesi cu ace.
Inainte de a folosi lamaile, spala-le bine cu apa si putin detergent de vase. Clateste-le bine.
Vei avea nevoie de

  • sucul de la 2 lamai
  • coja de la 1 lamaie, bucati mari
  • 150 g zahar tos
  • 700 g smantana facuta frisca

Intr-o ulcica pune 1/4 din smanatana, zaharul si coaja de lamaie  si amesteca-le pe foc mic pana ce zaharul s-a topit. Lasa la racit. Scoate coaja. Adauga sucul de lamaie si amesteca bne.
Pune in acest amestec 1/4 din frisca. Amesteca. Adauga si restul de frisca. Pune in cutii de plastic in congelator, pana ce se intareste bine.

Recipe for Strawberry Ice cream is here

To obtain a creamy lemon ice-cream, you need a good heavy cream or double cream. Whip it to  become fluffy and double in size.
You will need

  • 2 lemons, the juice
  • 1 lemon the peel
  • 150 granulated sugar
  • 700 heavy cream

In a small pot put 1/4 of the cream and mix it with sugar and lemon peel. Put the pot over small heat and simmer the mixture until sugar is melted. Let it cool. Remove the peel. Add the lemon juice and mix.
In this mixture add 1/4 of the whipped cream. Mix. Add the rest of the whipped cream.
Put the ice cream in the freezer, in plastic boxes, until is hard enough.


Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com