Inghetata De Fructe
Sursa Inghetata de fructe
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei, va indemn sa preparati inghetata acasa, naturala, fara coloranti, stabilizatori si emulgatori cu atat mai mult e bine sa o faceti acasa pentru ca-i puteti micsora indicele glicemic, ceea ce cred ca este foarte important :) !
Reteta mea preferata este cea mai simpla inghetata cu fructe pe care o impartasesc cu drag :D
Ingrediente pentru inghetata de:
Caise 400 gr. ( cantarite dupa ce le veti zdrobi) , zahar 80 gr, frisca indulcita pentru crema 200 ml, lapte 100ml, esenta de migdale ½ lingurita.Zmeura 500 gr, zahar 80, frisca indulcita pentru crema 200 ml, lapte 100ml.
Banane coapte 2 bucati mari, zahar 60 gr, frisca indulcita pentru crema 200 ml, lapte 100ml.
Mod de preparare:
Toate ingredientele folosite pentru inghetata, trebuie sa fie reci. Daca aveti o masina de facut inghetata, inghetati bolul masinii in prealabil, peste noapte in frigorifer.Daca nu aveti o masina pentru inghetata, turnati crema obtinuta pentru inghetata intr-un bol, il puneti in frigorifer si o mixati cu mixerul din 2 in 2 ore, de 2~3 ori, pentru a zdrobi cristalele de gheata si a obtine o consistenta cremoasa, eu am facut aceasta procedura in ambele cazuri.
Este recomandat inainte de a turna crema pentru inghetata in bolul masinii, sa o tineti in frigider ~ 1 ora. Inghetata facuta la aparat, se mixeaza in bolul inghetat 45 de minute apoi, o puneti in frigorifer impreuna cu bolul masinii pentru ~5, 6 ore sau peste noapte.
In dependenta de ce fructe veti folosi, cantitatile de zahar si fructe vor varia putin !
- Inghetata de caise: spalam caisele si le oparim in apa clocotita 40 de secunde, le decojim si le zdrobim in blender, mixam bine frisca impreuna cu zaharul, pana cand face moturi apoi, adaugam treptat laptele si la sfarsit esenta si fructele pregatite in prealabil, mai mixam putin pana se omogenizeaza impreuna.
- Inghetata de banane: mixam bine frisca impreuna cu zaharul pana cand face moturi apoi, adaugam bananele zdrobite in blender, impreuna cu laptele si adaugate imediat in frisca ( pentru a nu reusi sa se intunece prea mult la culoare), mai mixam putin pana se omogenizeaza impreuna.
- Inghetata de zmeura: jumatate din cantitatea de zmeura, se fierbe 2 minute cu zaharul, cealalta jumatate o zdrobiti in blender si o adaugati la cea fiarta dupa ce s-a racit. Mixam bine frisca, pana cand face moturi apoi, adaugam treptat laptele si la sfarsit fructele, mai mixam putin pana se omogenizeaza impreuna.