Inghetata De Fistic
Sursa Inghetata de fistic
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca e sa aleg, as alege inghetata de fistic, e preferata mea si e la mare cautare, pentru ca gustul natural nu se gaseste usor, iar pretul e chiar foarte mare, de aceea am ales sa o gatesc acasa, este mult mai economa decat cea din comert si foooooarte gustoasa :P !!!
Ingrediene:
- 80 fistic curatat ( din 250 de grame de fistic necuratat, vor rezulta 100 de grame de miez de fistic )
- 200 ml. lapte
- 300 ml. frisca neindulcita de la 23 % grasime
- 80 gr. zahar ( se poate adauga mai mult zahar, dupa gust )
- 2 galbenusuri
- 1 pachetel de zahar vanilat ( optional )
- 10 ml. esenta de fistic
- Colorant alimentar verde ( optional )
Mod de preparare:
- Intr-o cratita cu peretii grosi, amestecati zaharul vanilat, zaharul, galbenusurile si laptele, le puneti pe foc mic si amestecati in continuu in crema cu un tel sau cu o spatula de silicon, pana se va ingrosa.
- Imediat ce va inveli dosul unei linguri, crema este gata si trebuie turnata imediat in alt vas ca sa opriti procesul de gatire.
- Dupa ce ati preparat crema, este nevoie sa o strecurati printr-o sita.
- Acoperim crema cu o folie de plastic si o racim foarte bine.
- Acum ne ocupam de fistic, decorticam nucile de fistic si le oparim cu apa clocotita cateva minute.
- Dupa ce le-am oparit, ii curatati de coaja ca sa ramana miezul curat, se curata foarte usor.
- Nucile curatate se pun in bolul blenderului si si dilueaza cu putina frisca din cantitatea totala, puneti atat cat e nevoie ca sa le puteti marunti foarte fin ( trebuie sa obtineti un piure ), turnati frisca treptat ca sa nu puneti prea multa.
- Frisca ramasa se mixeaza cu mixerul pana va forma moturi.
- Amestecati crema de oua cu piureul de fistic, apoi il incorporati cu ajutorul unui tel in frisca mixata, tot acum adaugati si esenta de fistic.
- Daca doriti puteti sa adaugati putin colorant alimentar verde, pentru o culoare mai vie.
- Turnati inghetata obtinuta in bolul masinii de facut inghetata si o inghetati pana la consistenta necesara in jur de 30 de minute.
- Transferati inghetata intr-un bol cu capac si o inghetati in congelator pana va fi gata.
- Daca nu aveti o masina de facut inghetata , turnati inghetata intr-un bol cu capac si o puneti in congelator, o amestecati cu un tel sau cu o furculita ca sa spargeti cristalele de gheata, din ora in ora pana va ajunge la consistenta unei creme foarte groase si va fi mai dificil de amestecat, dupa care o lasati sa inghete in totalitate.
Pofta buna !!!