Înghetata De Cocos
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
- 150 g cocos proaspat______________150 g frische Kokosmark
- 150 ml apa de cocos(din nuca)_______150 ml Kokoswasser(aus der Nuss)
- 200 ml lapte_____________________200 ml Milch
- 300 ml smîntîna de frisca___________300 ml Schlagsahne
- 100 g zahar pudra_________________100 g Puderzucker
Se tine nuca de cocos cu mîna,se fac doua gauri mici cu masina de gaurit si se scoate apa de cocos din nuca(mie mi se pare ca asa merge cel mai simplu).Apoi se bate usor cu partea ascutita a ciocanului pe partea cea mai grasa a nucii in sensul acelor de ceas.
Se curata de coaja:
Se curata foarte bine cu curatatorul de cartofi/legume.
Aici un video de pe YouTube:
Miezul de cocos se taie în bucati mici si se pune împreuna cu laptele si zaharul pudra într-un robot de bucatarie si se macina fin.Se lasa o ora sa traga,dupa care se paseaza printr-o sita fina.
Se adauga smîntîna de frisca si apa de cocos,si se mai amesteca odata.
Se pregateste si porneste masina de îngetata.Se toarna masa de cocos-frisca prin orificiul din capac si se lasa sa amestece pîna se obtine consistenta dorita (cel putin 25 de minute).