Inghetata De Cirese
Sursa Inghetata de cirese
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Intrucit in aceste zile caniculare, marcate de "coduri galbene" de temperaturi excesive, se recomanda hidratarea organismului, este important sa cunoastem lucrurile esentiale referitoare la hidratare.
De ce este important sa fii hidratat?
Rezervele de apa ale organismului sint vitale, corpul folosind apa ca sa-si mentina temperatura, sa inlature deseurile si sa lubrefieze articulatiile.
In mod normal, apa reprezinta jumatate din greutatea individului, fiind necesara fiecarei celule, tesut sau organ.
Cum sa prevenim deshidratarea?
Apa este cea mai buna optiune pentru mentinerea starii de hidratare, recomandindu-se consumul a 6 – 8 pahare pe zi, cantitatea diferind de la individ la individ.
Si ceaiurile reprezinta o optiune in scopul hidratarii.
In afara unei cantitati apreciabile de lichide ar trebui sa consumam mai ales fructele si legumele ce au un continut ridicat de apa, recuperind astfel in mod natural pierderea fiziologica a acesteia.
Sub forma de salate, de racoritoare sau inghetate - solutie acceptata si de copii, organismul va primi o infuzie de saruri si vitamine ce vor compensa pierderea acestora prin transpiratie.
Oferta este destul de bogata in aceasta perioada, insa ciresele domina.
Deci, consumati cirese.
Eu va propun sa va racoriti cu o inghetata de cirese.
Dar nu cirese in stare naturala, deoarece ar rezulta mai mult un sorbet.
Folositi o dulceata de cirese pentru a obtine o inghetata cremoasa.
Ca ingrediente am utilizat:
- 1/2 borcan dulceata de cirese pregatita in casa
- 400 ml smintina de separator
- 3 oua
- 1 ceasca zahar
Intii am batut ouale impreuna cu zaharul pina am obtinut o crema spumoasa.
Punem vasul cu crema deasupra unui recipient in care fierbe apa amestecind continuu pina incepe sa se lege.
Se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca crema.
Intre timp, se pune dulceata in vasul mixerului si se maruntesc fructele la viteza mare a aparatului, obtinind o compozitie groasa, legata.
Se adauga aceasta peste crema de ou, omogenizindu-se.
Se pregateste frisca, utilizind 400 ml de smintina de separator, dulce.
Se spumeaza putin amestecul de crema de ou si pulpa de cirese, adaugindu-se apoi frisca.
Incorporam cu miscari usoare frisca, obtinind un amestec spumos pe care il turnam intr-un vas cu capac.
Introducem vasul la congelator pentru citeva ore, avind grija ca din ora in ora sa mai amestecam pentru citeva secunde compozitia, impiedicind formarea cristalelor de gehata. Se va repeta aceasta operatie de maxim patru ori.
Se scoate din congelator cu zece minute inainte de servire lasindu-se in frigider, astfel incit compozitia sa isi recapete consistenta cremoasa.
Savoarea acestei inghetate va va cuceri, oferindu-va in plus si un confort termic placut, atit de necesar in confruntarea caniculara de care avem parte.